Persberichten - 22/09/2003

ICOS tekent overeenkomst tot overname van Jointech Precision Equipment


- Productienetwerk van onderaannemers in China wordt verder versterkt
---

Heverlee, België, 22 september, 2003 -- ICOS Vision Systems Corporation NV (Nasdaq en Euronext: IVIS), een wereldleider in visie- en inspectiesystemen voor de chipsindustrie, maakte vandaag bekend dat zij een overeenkomst ondertekend heeft tot overname van alle aandelen van Jointech Precision Equipment Ltd voor ongeveer 200.000 USD in liquide middelen. De Vennootschap verwacht deze transactie af te ronden in de loop van het vierde kwartaal van het boekjaar 2003, afhankelijk van gebruikelijke voorwaarden tot afronding van deze transactie.

Jointech, gevestigd in Shenzen, China, dicht tegen de grens met Hong Kong, verzorgt de eind-assemblage en kwaliteitscontrole van de inspectiemachines van ICOS. De naam Jointech zal gewijzigd worden in ICOS Vision Systems China en de activiteiten zullen gecoördineerd worden vanuit ICOS Hong Kong. Godwin Tse, afgevaardigd bestuurder van Jointech, wordt algemeen directeur van ICOS Hong Kong, verantwoordelijk voor de integratie van productie, O&O en technische ondersteuning in Hong Kong en China.

Eens de overname voltooid is, zal Jointech de aansturing verzorgen van sub-assemblage bedrijven en toeleveranciers die gevestigd zijn in China en die deel uitmaken van de productieketen van inspectiemachines voor onze klanten wereldwijd, zegt Anton DeProft, algemeen directeur van ICOS. Hierdoor zal het voor ICOS mogelijk worden om haar productiecapaciteit op een kostenefficiënte wijze te verhogen, in lijn met de stijgende vraag en het herstel in de markt van productiemachines voor halfgeleiders. Vermits Jointech in de nabijheid van ons design centrum in Hong Kong en onze klanten in Azië gelegen is, zullen wij eveneens onze hoge standaard inzake klantenservice verder kunnen versterken.

Anton DeProft vervolgt, Wij verwelkomen Godwin Tse bij ICOS. We werken reeds jaren met hem samen en hebben er het volste vertrouwen in dat zijn kwaliteiten zullen bijdragen tot de verdere uitbouw van onze activiteiten in Hong Kong en China.

Godwin Tse voegde hieraan toe, ICOS heeft een uitstekende reputatie bij haar klanten, gebaseerd op een portefeuille van technologisch vooruitstrevende producten en sterke klantenservice. Ik kijk er naar uit om actief bij te dragen tot de verdere groei van dit bedrijf.

ICOS is een wereldleider voor inspectiemachines in de halfgeleider industrie. Het bedrijf meent het grootste aanbod van 2D en 3D inspectiesystemen aan te bieden voor zijn doelmarkt. ICOS heeft drie productlijnen: de zelfstandige inspectiemachines verzorgen de visuele eindcontrole en taping van verschillende types van halfgeleidercomponenten en de board-level en system-level OEM producten worden geïntegreerd in verschillende stappen van het IC verpakkingsproces en de elektronische assemblage industrie.

Het hoofdkantoor van ICOS is gelegen in Heverlee. Daarnaast heeft zij R&D centra in België, Duitsland en Hong Kong en verkoops- en ondersteuningskantoren in Japan, de Verenigde Staten, Singapore en Hong Kong.

Conference Call
Management zal vandaag om 15:00 h Belgische tijd een conference call houden. Zij zal tijdens deze call de overname verder toelichten en mogelijke vragen beantwoorden. Teneinde toegang te krijgen, gelieve het nummer +1.706.634.1030 te vormen ten laatste 10 minuten voor de aanvang van de call.

ICOS Vision Systems Corporation NV is te bereiken op het World Wide Web op www.ICOS.be

Bron: Icos Vision Systems Provider: Euronext Brussels