Wageningen Universiteit

Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Dr Kees de Gooijer benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directieraad van de Agrotechnology & Food Sciences Group van Wageningen UR

De Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum heeft dr Kees de Gooijer (43) per 20 oktober a.s. benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directieraad van de Agrotechnology & Food Sciences Group. De directieraad is verantwoordelijk voor het departement Agrotechnologie & Voeding van Wageningen Universiteit en de instituten ATO en IMAG, met samen in totaal 1200 medewerkers.

Kees de Gooijer begon na de opleiding Levensmiddelentechnologie aan de toenmalige Landbouwuniversiteit in 1985 bij Cebeco-Handelsraad in de automatisering. Vanaf 1988 werkte hij bij de leerstoelgroep van prof. dr ir Hans Tramper, sectie Proceskunde van Wageningen Universiteit, van 1995 tot 1999 als Universitair Hoofddocent. Hij promoveerde in 1995 op een proefschrift over bioreactoren. Naast onderzoek op het terrein van dierlijke celkweek was hij verantwoordelijk voor de opleiding Biotechnologie. In de periode van januari 1999 tot april 2000 was hij directeur van het Onderwijsinstituut Technologie en Voeding van Wageningen Universiteit. Sinds 1 april 2000 was hij directeur van het Rijks-Kwaliteitsinstituut voor Land- en Tuinbouwprodukten (RIKILT- Instituut voor Voedselveiligheid), wat eveneens onderdeel uitmaakt van Wageningen UR.