Politie Amsterdam-Amstelland

Drie straatrovers aangehouden
22-9-2003. Zaterdagavond rond half twaalf vond een straatroof plaats waarbij een man gewond raakte aan zijn hand. De man werd door drie jonge mannen (17 en 18 jaar) beroofd. Zij maakten hierbij gebruik van een mes. Het slachtoffer sprak politiemensen aan die vervolgens drie verdachten konden aanhouden. Eén van hen trachtte nog weg te vluchten maar kon na een achtervolging worden aangehouden. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.

---

Klanten overvallen chauffeur

22-9-2003. Vannacht rond kwart over twaalf werd op de Weerribben te Diemen een taxichauffeur door drie ?klanten? beroofd. De chauffeur pikte de drie mannen op bij een taxistandplaats in de binnenstad van Amsterdam. Eenmaal in Diemen werd de chauffeur met een mes bedreigd en van zijn geld beroofd. Korte tijd later werden twee verdachten aangehouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
---

Schietgrage overvallers zonder buit

22-9-2003. Zaterdagavond rond tien uur werd een belwinkel aan het Bullewijkpad in Amsterdam door twee mannen overvallen. De overvallers losten hierbij enkele schoten. Niemand raakte gewond.

De daders kwamen binnen en bedreigden de winkelier met een vuurwapen. Omdat er in de zaak een kogelwerende ruit was geplaatst, moesten de daders het wapen onder het doorgeefluik steken. De ondernemer zag hierdoor kans weg te duiken. Een van de daders loste hierop enkele schoten. Dit had geen effect en de daders moesten het pand zonder buit verlaten. Vervolgens renden de overvallers weg in de richting van Hoptille. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

---

Wapens in auto

22-9-2003. De politie heeft zondagavond rond halfelf twee mannen gearresteerd op de Bijlmerdreef die in het bezit waren van twee vuurwapens en munitie. De politie stelde een onderzoek in na een melding over ruziënde mannen die met een vuurwapen zouden staan zwaaien. Toen de agenten door inzittenden van enkele auto?s werden gezien, stapte een van hen uit en rende weg. De politie trof in de auto twee vuurwapens en bijbehorende munitie aan. De bestuurder en de andere man zijn gearresteerd en de wapens werden in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.
Hardrijders raken rijbewijs kwijt
22-9-2003. Gistermiddag moesten snelheidsduivels op diverse rijkswegen in de regio Amsterdam-Amstelland hun rijbewijs inleveren. Rijksweg A2 Op de A2 werd gisterochtend rond kwart over negen het rijbewijs van een 40-jarige snelheidsduivel ingevorderd. Ter plaatse is een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur toegestaan. De man reed echter 169 kilometer per uur.

Ook een 31-jarige automobilist moest rond half één ´s middags zijn rijbewijs aan de politie overhandigen. De bestuurder reed met een snelheid van 158 kilometer per uur, waar slechts 100 kilometer per uur is toegestaan.

Rijksweg A9
Op de A9 werd gistermiddag het rijbewijs van een 28-jarige automobilist ingevorderd. De man negeerde de maximum toegestane snelheid van 100 kilometer per uur en reed met een snelheid van 150 kilometer per uur over de weg.

Rijksweg A10
Gistermiddag rond kwart voor drie moest een 30-jarige automobilist op de A10 zijn rijbewijs inleveren nadat hij de maximaal toegestane snelheid ruim had overschreden. De man reed met een snelheid van 159 kilometer per uur. Er geldt hier een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Een onopvallende politieauto van het wijkteam autosnelwegen betrapte de man op deze grove verkeersovertreding. Tegen de overtreder werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijksweg A8
Rond half vier ´s middags werd gisteren het rijbewijs van een 30-jarige bestuurder ingevorderd. Terwijl er op de A8 slechts een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is toegestaan, trapte de man het gaspedaal in tot wel 159 kilometer per uur. De man kreeg een proces-verbaal.

---

Open dag bureau Linnaeusstraat

22-9-2003. Wijkteambureau Linnaeusstraat (Linnaeusstraat 111 te Amsterdam) zet op zaterdag 27 september 2003 van 10.00 tot 16.00 uur de deuren open voor het publiek. Op deze dag kunnen bezoekers onder andere een rondleiding krijgen door het nieuwe politiebureau. Verschillende politiediensten zullen aanwezig zijn, zoals de ruiterij, hondengeleiders, ongevallendienst. Ook de Koninklijke Marechaussee zal aanwezig zijn met een pantservoertuig. Daarnaast kunt u op deze open dag van alles doen en meemaken en voorlichting krijgen over het voorkomen van criminaliteit (bijvoorbeeld het laten graveren van autoruiten).

---

Vuurwapen aangetroffen

22-9-2003. Gisteravond omstreeks zeven uur werden drie mannen en een vrouw gearresteerd op verdenking van vuurwapenbezit.

De politie stelde een onderzoek in nadat een melding was binnengekomen dat iemand een vuurwapen had gericht op een groepje mannen. Al snel richtte het onderzoek zich op een woning in de Waalstraat. Hier werden op straat drie mannen en een vrouw gearresteerd. Bij de vrouw werd een vuurwapen aangetroffen. Het wapen werd in beslag genomen en de verdachten ingesloten.

---