Openbaar Ministerie

Maastricht, 22 september 2003

Verdachte in zaak Judith Notermans bekent gifmoord

Een man uit Heerlen heeft afgelopen vrijdag tegenover de politie bekend dat hij zijn vriendin Judith Notermans door middel van het toedienen van gif in een broodje pindakaas heeft gedood. Op 22 juli 2003 werd Judith Notermans onwel na het nuttigen van een broodje pindakaas. Haar toestand verslechterde snel en ondanks snelle medische hulp overleed zij enkele uren later in het ziekenhuis.

Voordat Judith bewusteloos raakte vertelde ze aan collega's dat haar vriend het broodje pindakaas had gesmeerd. De vriend, een chemicus, werd als verdachte aangehouden maar ontkende iets met de zaak te maken te hebben. Weliswaar werden op zijn werk in zijn bureaula zeer giftige stoffen aangetroffen, maar het Nederlands Forensisch Instituut trof in het restant van het broodje pindakaas geen soortgelijke giftige stoffen aan.

Verdachte bekende dat hij het gif, dat hij van zijn werk had meegenomen, op één plaats op het broodje had aangebracht. Kennelijk heeft Judith juist dit deel van het broodje gegeten waardoor zij is overleden.
Over het motief voor zijn daad heeft de verdachte nog geen eenduidige verklaring afgelegd.

In verband met deze gifzaak waren sinds eind juli 2003, vijftien rechercheurs bij het onderzoek betrokken.