Ingezonden persbericht

De Bijenkorf sluit exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Wanadoo

Wanadoo nu ook beschikbaar op gadget-afdeling van de Bijenkorf

Amsterdam, 22 september 2003 - Internetaanbieder Wanadoo heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met warenhuis de Bijenkorf voor de verkoop van ADSL-abonnementen. De Bijenkorf gaat deze Wanadoo-abonnementen voor supersnel internet aanbieden op haar gadget- afdelingen in negen filialen. Daarnaast verzorgt Wanadoo een snelle internettoegang via ADSL op de gadget afdelingen van de Bijenkorf, waar de nieuwste trends voor consumenten centraal staan. Op de gadget-afdeling komen mode, techniek en trends bij elkaar. Klanten kunnen er terecht voor een steeds wisselend assortiment innovatieve producten, variërend van de hipste sportschoenen tot en met de nieuwste pc's of de meest geavanceerde mobiele telefoons. Wanadoo is de eerste en enige internetaanbieder die een samenwerkingsverband met de Bijenkorf heeft gesloten.

"De ADSL-abonnementen van Wanadoo passen naadloos in het aanbod van de gadget- afdelingen van de Bijenkorf", zegt Irene Domburg, Chief Commercial Officer van Wanadoo. "De gadget-afdelingen zijn gericht op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de consumentenmarkt. Ook Wanadoo zoekt voortdurend naar vernieuwing van haar internetproducten. Dit om zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de wensen en belevingswereld van de consument. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met de Bijenkorf, omdat we zo de beschikbaarheid van onze ADSL-abonnementen verder uitbreiden en kunnen inspelen op de regelmatige acties die de Bijenkorf voor haar klanten organiseert, bijvoorbeeld tijdens de Drie Dwaze Dagen."

"Internet via ADSL verovert Nederland in snel tempo en is een product dat nauw aansluit bij de andere producten op onze gadget-afdelingen", zegt Jacco van de Steen, Productgroep Manager Vrije Tijd van de Bijenkorf. "Op de gadget-afdeling kan zelfs met behulp van een ADSL-verbinding van Wanadoo informatie worden opgevraagd over de producten die verkrijgbaar zijn op de gadget-afdeling. Via diezelfde terminal kan op www.bijenkorf.nl een nog uitgebreider assortiment gadgets worden besteld dan wat in de winkel is terug te vinden."

# # #

Over Wanadoo
Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is een van Europa's grootste internet service providers met op 30 juni 2003 respectievelijk 8,807 miljoen actieve abonnees, 3,3 miljard pageviews per maand en 650.000 adverteerders in haar bedrijfsgidsen. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje. Wanadoo is ook een van de toonaangevende internet providers in Nederland. Wanadoo heeft circa 1,8 miljoen kabel- en ADSL-abonnees. Wanadoo had in 2002 twee miljard euro omzet en heeft circa 7.000 medewerkers. Wanadoo SA is genoteerd aan Euronext Parijs. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.com

Over de Bijenkorf
De Bijenkorf is een inspirerende, trendsettende en dynamische warenhuisformule die zich onderscheidt door een brede assortimentskeuze, vernieuwende thema's, belevingswerelden voor de consument en daarmee samenhangende evenementen en inrichting. Tot het assortiment van de Bijenkorf behoren internationale topmerken en eigen merken op het gebied van mode, cosmetica, accessoires, wonen, media, sport en reizen. Horeca en food vormen ook een belangrijke activiteit. De Bijenkorf heeft warenhuizen in Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Sinds mei 2003 heeft de Bijenkorf een eigen outlet store in Batavia Stad outlet shopping. De Bijenkorf heeft ca. 4.500 medewerkers en is onderdeel van het beursgenoteerde Koninklijke Vendex KBB.