Politie Zaanstreek-waterland



18:00 21-SEP-03
loc.: ZAANDIJK, GUISWEG

Rijbewijs kwijt na drankgebruik

Een 52-jarige man uit Zaandijk moest na een controle zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel gedronken had. Hij blies aan het bureau 585 ugl. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van zes uur.

---


20:07 21-SEP-03
loc.: ZAANDAM, PROV. WEG ZAANDAM/CASTRICUM - PIETER GHIJSENLAAN

Twee gewonden bij aanrijding

Een 27-jarige man uit Amsterdam reed op zijn fiets over het fietspad langs de provinciale weg Zaandam-Castricum in de richting van de Hempont. Ter hoogte van de kruising met de Pieter Ghijsenlaan reed hij door onbekende oorzaak naar links en kwam in aanrijding met een bromfiets waarop twee personen zaten. Zowel de bestuurder van de bromfiets (30-jarige Amsterdammer - ribletsel) als zijn passagier (41-jarige vrouw uit Zaandam - onbekend letsel) werden per ambulance overgebracht naar het Lucasziekenhuis in Amsterdam.
De fietser bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 595 ugl. Dat leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur op.

---


07:10 22-SEP-03
loc.: PURMEREND, ALEXANDRIESTRAAT

Diefstal uit bouwkeet

Nadat de ruiten van een bouwkeet waren vernield werden er aanstekers en brandblussers weggenomen.

---


08:05 22-SEP-03
loc.: ZAANDAM, TJALKSTRAAT

Computers weg na inbraak

Afgelopen weekend werd er ingebroken door aan de zijde van De Weer een ruit te vernielen en binnen te klimmen.
Van de computerlokalen werd de deur vernield. In totaal zijn uit 74 computerkasten onderdelen verwijderd, nl. de processors en de geheugenkaarten.

Mogelijk zijn er tussen vrijdag 19-09-03 17.30 uur en maandag 22-09-03 0700 uur voorbijgangers geweest die iets verdachts hebben gezien mbt deze inbraak in de school. Zij worden verzocht met de politie contact op te nemen.

---


09:12 22-SEP-03
loc.: ILPENDAM, DORPSSTRAAT

Veroorzaker ongeval rijdt weg en steelt tas van slachtoffer

Een 39-jarige vrouw uit Watergang fietste op vrijdagavond 19-09-2003 met haar zoontje naast haar op de fiets over de Dorpsstraat te Ilpendam. Op een gegeven moment werd ze aangereden door de bestuurder van een grijze auto, vermoedelijk een Volkswagen Passat.
Hierna stapte de bestuurder uit en vroeg hoe het met haar ging. Omdat haar zoontje ook bij de aanrijding was betrokken was de vrouw bezig hem te kalmeren. Zij zag dat genoemde bestuurder haar tas oppakte en in de richting van café Het Wapen van Ilpendam liep. Enkele ogenblikken later zag zij nog net de bestuurder wegrijden zonder zijn identiteit achter te laten (DOORRIJDER). Daarbij nam hij de tas met inhoud van de vrouw weg.

De auto betreft een grijze personenauto, vermoedelijke een Volkswagen Passat, met daarin twee donkere jongens van circa 25 jaar. De bestuurder had een ringbaardje en een tatoeage op zijn
linkerarm.

Getuigen van deze aanrijding en diefstal worden verzocht contact op te nemen met de politie.

---


Verkeershandhaving

J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


04:00 20-SEPT-03
ASSENDELFT, NOORDERVEENWEG

Teveel gedronken

Een 28-jarige man uit Assendelft werd zaterdagochtend vroeg op de Noorderveenweg in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed (430 ugl). De man had twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vier uur, een boete en een proces-verbaal.

23:00-24:00 20-SEPT-03
ZAANDAM, STATIONSSTRAAT

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Op de Stationstraat in Zaandam werd zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. Twee automobilisten hadden teveel gedronken. Eén van de twee, een 40-jarige Zaandammer, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij bijna drie keer zoveel drank op had (630 ugl) als is toegestaan. De andere drankrijder, een 19-jarige Zaandammer, had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed (445 ugl). In totaal werden 35 bestuurders gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd door vier medewerkers van het Verkeershandhavingsteam.

21:45 20-SEPT-03
WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Drankrijder

Een 41-jarige automobilist uit Edam werd zaterdagavond op de Zuiderweg in Wijdewormer aangehouden. De man had een flinke slok op, bijna twee keer zoveel (410 ugl) als toegestaan. Eerder dit jaar was de man aan ook al aangehouden voor het rijden onder invloed, hij moest toen zijn rijbewijs inleveren.

01:15 21-SEPT-03
EDAM, PROVINCIALEWEG

Rijbewijs kwijt

Op de Provincialeweg in Edam werd in de nacht van zaterdag op zondag een drankrijder aangehouden. De 22-jarige man uit Volendam zat met een flinke slok op achter het stuur van zijn auto. De bestuurder had de limiet maar liefst drie keer overschreden (685 ugl) en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

04:15 21-SEPT-03
PURMEREND, JAAGWEG

Onder invloed

Op de Jaagweg in Purmerend werd zondagochtend een 55-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken (260 ugl) en kreeg een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal. De avond ervoor had het Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de Verzetslaan gehouden. Hierbij werden 164 bestuurders gecontroleerd. Een 52-jarige automobilist uit Ilpendam bleek een glaasje teveel op te hebben (230 ugl).

---



---- --