Gemeente Nuth


22-09-2003

Uitreiking koninklijke onderscheiding voor de heer Offermans uit Nuth

Op zondag 21 september 2003 reikte burgemeester Binderhagel een koninklijke onderscheiding (KO) uit aan de heer Offermans. Hij ontving de KO ter gelegenheid van het 160 jarig bestaansfeest van Koninklijke Harmonie St. Bavo Nuth. De uitreiking vond plaats in het Cultureel Trefcentrum, Wilhelminastraat 3, Nuth om 14.00 uur. Voor al zijn verdiensten werd de heer Offermans benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten
De heer Offermans vervulde van 1978 tot 1995 de functie van voorzitter van Koninklijke Harmonie St. Bavo te Nuth. Zijn bestuurstaken vervulde hij met verve. Hij voelde zich steeds zeer betrokken bij de vereniging en haar leden en was dan ook bij elke repetitie en bij elke activiteit aanwezig. Naast zijn bestuurlijke taken als voorzitter had hij ook zitting in diverse commissies en was belast met de organisatie van het 140 en 150 jarig bestaansfeest in respectievelijk 1983 en 1993. De organisatie van het bondsconcours eind jaren 80 was mede in zijn handen. Van 1982 tot 1995 was hij namens de vereniging de vertegenwoordiger bij de Muziekfederatie Onderbanken, waar 32 muziekverenigingen bij zijn aangesloten. Vanaf 1995 vervult hij de functie van erevoorzitter en is hij achter de schermen nog zeer actief. Zeker als voorzitter van het comité dat belast is (geweest) met de organisatie van het 160 jarig bestaansfeest van de vereniging aanstaand weekend. Ook heeft hij nog zitting in diverse werkgroepen, die onder andere belast zijn met het verwerven van financiële middelen voor aanschaf van uniformen en instrumenten.

Persoonlijke gegevens decorandus
De heer Johannes Josephus Wilhelmus Offermans is geboren in 1935 en zijn adres is: Minorstraat 34, 6361 XB Nuth. Tot aan zijn pensionering was hij als zelfstandig ondernemer van een chocolateriezaak werkzaam.