Gemeente Asten


22/09/2003
Onderzoek Sportpark 't Root

Asten, 17 september 2003

"Er geen gras over laten groeien"
Rapport van de commissie Renovatie Sportpark 't Root gepresenteerd

In 1998 heeft de gemeenteraad van Asten besloten om ruim hfl 1.15 miljoen ( 518,018) uit te trekken voor de renovatie van de sportvelden van Sportpark 't Root. Doel was om via een eenmalige investering de veldenproblematiek op te lossen. De duur was geraamd op 5 jaar. Tevens is in 1998 besloten om na afloop van de werkzaamheden het gehele project te evalueren.
In januari 2003 heeft de PGA-PvdA fractie in het kader van het dualisme het initiatief genomen tot het opstarten van een hoorzitting. Bijgevoegd rapport is het verslag van wat na twee hoorzittingen en een uitgebreid dossieronderzoek over deze zaak naar voren is gekomen

Commissie
Alle raadsleden waren vertegenwoordigd in de commissie Sportpark 't Root. De leden waren:
Stephan van Erp (PGA-PvdA), voorzitter; Wil Hoebergen (VVD), Jacques van Bussel (Algemeen Belang), Frans Vliegenberg (Groen Links), Harry Span (D66), Patrick van Laarhoven (Leefbaar Asten), Mieke Martin (CDA). De twee hoorzittingen vonden plaats in mei en juli. Gehoord werden vertegenwoordigers van de gemeente Asten, NWC en Oranjewoud. De hoorzittingen hadden een besloten karakter.

Aanbevelingen
Het rapport eindigt met 6 aanbevelingen. De aanbevelingen richten zich met name op de gemeente Asten omdat zij als opdrachtgever fungeerde. Dat neemt niet weg dat Oranjewoud als NWC wordt aanbevolen om nog eens kritisch te kijken naar hun eigen rol en handelen.