Gemeente Ubbergen


Regionale sportcongressen in Tiel en Doetinchem Op 20 en 25 november organiseert de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met IOS (Interprovinciaal Federatie Sport) en diverse sportbonden twee sportcongressen voor bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen.

Tijdens de congressen kunnen vrijwilligers en bestuurders deelnemen aan vier workshops. Ook zijn er zeven `interactieve' workshops en is er een sportinformatiemarkt. De hoofdthema's van de bijeenkomst zijn arbeidsrecht in de sport, wet- en regelgeving, sponsoring en fondsenwerving, jeugd binnen de sportvereniging, accommodatie en exploitatie en vrijwilligerswerk. Daarnaast is de mogelijkheid voor het stellen van vragen en om uitleg te krijgen over verenigingsondersteuning.
De sportcongressen zijn van 18.30 tot 22.00 uur en deelname is gratis.

Op donderdag 20 november is het congres in het gemeentehuis van Tiel. Op dinsdag 25 november in party- en congrescentrum `Hart van Doetinchem' in Doetinchem. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen op www.gelderland-sport.nl en dit te mailen naar tessa.van.rijsinge@gelderland-sport.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Tessa van Rijsinge, Gelderse Sport Federatie, telefoonnummer: (026) 354 03 60 / 06-107 899 27.

Schoonmaakactie Leuth

Het college van burgemeester en wethouders van Ubbergen bedankt alle vrijwilligers van Leuth Aktief en de bewoners van Leuth voor hun goede initiatief en inzet voor de schoonmaakactie in Leuth. Het is goed dat dit soort acties vanuit de bewoners zelf wordt georganiseerd en een succes is. Wij hopen in de toekomst meer van dit soort acties te zien en zullen uiteraard onze medewerking daaraan verlenen. Leuth, bedankt!

Gemeentehuis gesloten

Op dinsdag 23 september is het gemeentehuis vanaf 14.00 uur gesloten. Op 1 oktober is het gemeentehuis gesloten vanaf 15.00 uur ivm receptie Harrie Hendriks.

Harrie Hendriks 25 jaar in Ubbergen

Harrie Hendriks is op 1 april 1977 waarna hem -nog tijdens het vervullen van zijn militaire dienstplicht- een toezegging is gedaan hem per 1 oktober 1978 in vaste dienst aan te stellen.

Dit typeert Harrie's loopbaan bij de gemeente Ubbergen. Zijn klantvriendelijke opstelling en positieve instelling zijn karaktereigenschappen, die hij gedurende een periode van inmiddels meer dan 25 jaar heeft meegenomen en die voor alle colleges van burgemeester en wethouders in de tussenliggende tijd aanleiding zijn geweest hem daarvoor ook te waarderen.

Harrie is op de eerste plaats "de archiefman" in de gemeente, maar als facilitair dienstverlener omvat zijn taak veel meer. Uiteenlopend van het bedienen van burgers bij stamboomonderzoeken tot het vullen van de glazen bij recepties en andere gelegenheden. Kortom, Harrie is heel veelzijdig, een mens waarop je nooit tevergeefs een beroep doet.

De laatste jaren heeft Harrie zich ook ingespannen om de bedrijfshulpverlening binnen de muren van het gemeentehuis van de grond te tillen. Dankzij zijn inzet en betrokkenheid komt deze hulpverlening langzamerhand op een professionele basis van de grond.

Op 1 oktober 2003 is Harrie 25 jaar in vaste dienst bij deze gemeente. Het college van burgemeester en wethouders ziet hierin aanleiding hem een receptie aan te bieden, die wordt gehouden op 1 oktober van 15.00 tot 18.00 uur in het gemeentehuis.

Burgemeester en Wethouders van Ubbergen.

Subsidie mogelijk voor aanleg en achterstallig onderhoud van landschapselementen

De gemeente Ubbergen heeft bij de provincie subsidie aangevraagd voor herstel, achterstallig onderhoud en aanleg van natuur- en landschapselementen bij particulieren en kleinschalige technische inrichtingsmaatregelen voor bedreigde diersoorten. Een deel van de subsidie is bestemd voor achterstallig onderhoud en herstel van hoogstamboomgaarden. De subsidie is aangevraagd voor het winterseizoen 2003-2004. Subsidie is mogelijk voor erfbeplantingen, zoals de landschappelijke inpassing van bestaande bedrijfsgebouwen, en landschapselementen buiten de erven, zoals hagen, knotbomen en amfibieënpoelen.

Als voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen gelden onder meer:
o de landschapselementen moeten buiten de bebouwde kom liggen; o de landschapselementen moeten passen in het gemeentelijke landschapsbeleidsplan;
o de samenstelling moet zo zijn dat het groen op de plantplaats goed groeit (alleen inheemse bomen en struiken en hoogstamfruitbomen worden gesubsidieerd);
o de eigenaar moet de beplanting gedurende minimaal 10 jaar in stand houden en onderhouden;
o alleen het buitenwerk wordt vergoed, dus geen siertuin of moestuin.

Particulieren kunnen subsidie aanvragen!

De gemeente nodigt particulieren uit om plannen in te dienen die in het winterseizoen 2003-2004 uitgevoerd kunnen worden. De Vereniging Landschapsbeheer Groesbeek-Ooijpolder "De Ploegdriever" kan voor u een plan maken én uitvoeren. Als u hiervoor belangstelling hebt, kunt u contact opnemen met Arno van der Kruis van De Ploegdriever, telefoon 024-3554655. Het eerste bezoek is vrijblijvend (en gratis). Uiteraard kunt u ook een ander een plan laten maken en uitvoeren. Plannen moet vóór 15 oktober a.s. definitief bij de gemeente zijn ingediend. instelling KICI zorgt ervoor dat hun eigen zakken verspreid worden in de gemeente. Daarop staat o.a. vermeld wanneer de inzameling is en wat u wel en niet in de zak mag doen. De inzameling, onder de vlag van KICI vindt plaats met een groene KICI auto of een auto van een vaste andere vervoerder van KICI. De inzameling wordt gestart om 9.00 uur. Dan móeten de zakken echt buiten staan, op de stoep aan de rijweg. KICI gaat die dag door totdat de klus geklaard is, dus ongeacht het weer gaan ze altijd op pad. Tijdens een onlangs gehouden steekonderzoek in de gemeente Ubbergen is gebleken dat het gehalte aan textiel in de afvalcontainers is gestegen. Voor het goede doel en voor een adequate scheiding van huishoudelijk afval in onze gemeente vragen wij daarom uw medewerking hiervoor.