Gemeente Aalten


22/09/2003
Gratis reizen met de bus Aalten - Lichtenvoorde De gemeente Aalten en vervoerbedrijf Syntus bieden alle inwoners van de gemeente Aalten de mogelijkheid om de nieuwe bus Aalten - Lichtenvoorde uit te proberen.

Gratis reizen met de bus Aalten - Lichtenvoorde

Alstublieft ...... maak gratis kennis met de nieuwe buslijn!

De gemeente Aalten en vervoerbedrijf Syntus bieden alle inwoners van de gemeente Aalten de mogelijkheid om de nieuwe bus Aalten - Lichtenvoorde uit te proberen. Deze nieuwe buurtbus, lijn 191, rijdt van Lichtenvoorde via Bredevoort naar Aalten en geeft in Aalten aansluiting op de treinen richting Winterswijk en Doetinchem / Arnhem. Vanuit Aalten rijdt deze bus naar Lichtenvoorde waar hij aansluiting geeft op de bussen richting Lievelde en Enschede.

Hoe werkt deze bus?
De buurtbus rijdt elk uur op vaste tijden in beide richtingen. U kunt dus ieder uur met de buurtbus mee om uw boodschappen te doen of naar uw werk of school te gaan. De vertrektijden kunt u vinden in een speciaal uitgegeven buurtbusfolder, verkrijgbaar bij de buurtbuschauffeur, of kijk voor de dienstregeling op www.syntus.nl De buurtbuschauffeurs zijn allen vrijwilligers (ruim 20 chauffeurs) die zich inzetten voor goed openbaar vervoer in de Achterhoek. Op de buurtbus is een apart tarief geldig. Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis gebruik maken van de buurtbus. Volwassenen betalen 1,40 per rit en kinderen tot 18 jaar en 65 plussers betalen 0,80 per rit. De nieuwe bus rijdt in de normale 'Syntus kleuren'. Kaarten voor deze bus kunt u kopen in de bus.

Hoe werkt de actie?
In Aalten Vooruit, week 39, treft u 2 bonnen aan die u kunt gebruiken om kennis te maken met de buurtbus. U levert iedere rit 1 bon in. De andere bon kunt u dus voor de terugweg gebruiken. U kunt natuurlijk ook met 2 personen een enkele reis maken. Deze actie is geldig tot en met 31 december 2003.