Politie Noord- en Oost Gelderland



PERSBERICHT



Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


Apeldoorn, 22 september 2003


Onderwerp: wijkagenten op nieuwe internetpagina politie.


Sinds afgelopen week staan alle wijkagenten van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland (het gebied van Harderwijk tot Winterswijk) op internet. Met deze presentatie kan men niet alleen "kennis maken" met de eigen wijkagent, maar wordt ook informatie verstrekt hoe men het beste met de wijkagent in contact kan komen (spreekuren/ locatie).


De politie Noord- en Oost-Gelderland wil op deze manier de wijkagent nog meer onder de aandacht van het publiek brengen. Vaak is hij/zij "het gezicht" van de politie in de wijk en het eerste aanspreekpunt voor advies, bemiddeling of het melden van een strafbaar feit. Binnenkort zal de pagina van de wijkagenten worden uitgebouwd met informatie over bijvoorbeeld wijknieuws, wijkspelregels enz.


Op de vernieuwde landelijke internetsite www.politie.nl hebben alle 26 politiekorpsen hun eigen site gekregen; waaronder dus ook Noord- en Oost-Gelderland (ZIE RECHTS BOVEN IN DE PAGINA om naar deze regio te scrollen). Ook staan op de onlangs opnieuw gepresenteerde internetpagina de actuele politienieuwsberichten uit deze regio.


Een landelijk onderzoek onder het publiek heeft uitgewezen aan welke informatie de meeste behoefte bestaat. Op basis daarvan werd de nieuwe website ontworpen waarin bijvoorbeeld onderwerpen als nieuwsberichten en korpsinformatie een meer prominente plaats hebben gekregen.


Verder kan een bezoeker van www.politie.nl op de homepage zijn of haar postcode of plaatsnaam invoeren om snel de gegevens van het dichtstbijzijnde politiebureau te vinden. Alle relevante gegevens zoals openingstijden en bereikbaarheid worden dan getoond.
Deze gegevens komen uit een systeem genaamd Infopol. Dit is gevuld met antwoorden op allerlei mogelijke vragen welke het publiek aan de politie zou kunnen vragen aangaande politiegerelateerde zaken. Binnen afzienbare tijd zal dit systeem direct onder www.politie.nl te bevragen zijn.
Bovendien biedt de website gemakkelijke ingangen naar wervingsinformatie en websites voor vermiste personen.


De officiële website van de Nederlandse politie bestaat sinds eind 1998. Naar schatting bezoeken maandelijks ongeveer 50.000 bezoekers de site. Een aanzienlijk gedeelte van deze bezoekers zoekt antwoorden op meer algemene vragen, die nu nog vaak via het landelijk telefoonnummer voor de politie 0900-8844 binnenkomen. Het afgelopen jaar heeft de politie via dit telefoonnummer 7,2 miljoen telefoontjes binnengekregen. Een van de doelstellingen van de nieuwe www.politie.nl is het ontlasten van het telefoonverkeer dat via 0900-8844 binnenkomt. Een andere doelstelling is het verhogen van de aangiftebereidheid via internet. Dit proces is nu volop in ontwikkeling. Ook hiervoor zal www.politie.nl de toegangsdeur worden.


Via www.politie.nl/Noord_en_Oost_Gelderland is het mogelijk om rechtstreeks op de website van de Politie Noord- en Oost-Gelderland te komen.


Einde bericht


Anton de Ronde, 0900- 8844


---- --