Ingezonden persbericht

Synstar sluit groot servicecontract met Defensie Telematica Organisatie

Werkplekbeheer, hard- en softwareonderhoud midrange- en HP-systemen

Utrecht, 22 september 2003 - De Defensie Telematica Organisatie (DTO) heeft het beheer van werkplekken en het hard- en softwareonderhoud van midrange- en HP-systemen ondergebracht bij Synstar. De overeenkomst tussen DTO en de onafhankelijke leverancier van IT-Services voor Business Availability kwam tot stand na een Europese aanbesteding. Tijdens het selectieproces sloot het serviceaanbod van Synstar optimaal aan op de behoeften van DTO en bood het hoogste serviceniveau op het vlak van garanties, technische bijstand en klantenservice tegen een scherpe tariefstelling.

DTO levert diensten en producten aan klanten binnen het Ministerie van Defensie en andere ministeries. In totaal telt de organisatie ruim 40.000 werkplekken. Synstar bleek op drie van de zes aanbestede onderdelen maximaal aan te sluiten op de functionele, technische en financiële eisen die DTO had bepaald. Met de selectie van Synstar beschikt DTO over een stabiele en betrouwbare ICT-partner die de werkplekken efficiënt beheert en de beschikbaarheid van de midrange- en HP-systemen garandeert. Synstar biedt DTO één Europees aanspreekpunt voor de drie onderdelen, waarmee in de organisatie de efficiency, flexibiliteit en slagkracht groeien, terwijl tegelijkertijd de Total Cost of Ownership afneemt.

"Synstar biedt onze organisatie voor meerdere onderdelen de vereiste beschikbaarheid binnen heldere SLA's", zegt Robert Jorritsma, Contractbeheerder bij DTO. "Andere sterke punten zijn het hoge niveau van de technische ondersteuning en de klantenservice. In combinatie met een goede prijsstelling is Synstar een flexibele, betrouwbare partner die ons in staat stelt de beschikbaarheid van onze infrastructuur te optimaliseren."

Frank van Rees, Sales Manager Benelux bij Synstar: "Het feit dat een grote organisatie als DTO met een omvangrijke en complexe infrastructuur kiest voor ons serviceaanbod, onderstreept ons vermogen om ook grote gebruikersgroepen optimaal te ondersteunen. Voor een organisatie als DTO is de ICT-infrastructuur zeer bedrijfskritisch, zodat eventuele downtime tot een minimum beperkt moet blijven. Onze professionals beschikken over de juiste kennis en ervaring om ook grote organisaties met een hoogwaardige dienstverlening optimale beschikbaarheid van hun infrastructuren te garanderen."

# # #

Synstar
Synstar (Londen Stock Exchange: SYN) is een pan-Europese onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van Business Availability. Aan ruim 2.500 klanten in 13 Europese landen levert Synstar een compleet portfolio van geavanceerde systemen en diensten voor IT-ondersteuning, die bedrijven een permanente beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur garanderen. Met meer dan 3.000 medewerkers richt het bedrijf zich met geïntegreerde diensten op vijf terreinen: Business Continuity Services, Computer Services, Networking, Life cycle management en Data Management. Meer informatie is te vinden op www.synstar.com.