Ingezonden persbericht

Aan de redactie:

Onderzoek onder IT-managers toont belang van integratie tussen portals en zakelijke applicaties

Amsterdam, 22 september 2003 â¤" Vignette Corp. heeft bekend gemaakt dat volgens een recent onderzoek*, uitgevoerd onder bijna vierhonderd IT executives, bedrijven op zoek zijn naar geavanceerde, kant-en-klare integratie tussen zakelijke applicaties, informatiesystemen en portals. Daarnaast geeft tachtig procent van de respondenten in dit onderzoek aan dat zij de voorkeur geven aan een geconsolideerde management console voor alle webapplicaties en portals.

Door Vignette⤮s unieke benadering van het beheer van informatie kunnen klanten gebruik maken van de vele gegevensbronnen in de organisatie, zonder dat zij point-to-point integraties hoeven te ontwikkelen. Vignette klanten gebruiken één enkele interface om informatie en gegevens uit verschillende bronnen op te roepen, waardoor het beheer en gebruik van portals en webapplicaties vereenvoudigd wordt. Met Vignette⤮s integratie, contentbeheer en portalmogelijkheden kunnen klanten de waarde van bestaande investeringen in technologie verlengen, omdat informatiesilo⤮s en barrières voor het delen van informatie opgeheven worden. Met Vignette is het niet meer nodig informatie te migreren of dupliceren in aparte databases of proprietary repositories (contentopslagplaatsen).

Organisaties eisen steeds vaker geïntegreerd contentbeheer en portalfunctionaliteit van één leverancier, zodat zij hun IT-portfolio en het beheer daarvan kunnen vereenvoudigen. Vignette is de enige portal- en contentmanagementleverancier die dit levert in één suite met applicaties. Deze zijn allemaal ontwikkeld op basis van het concept van een â¤~virtuele opslag⤮ die zorgt voor zowel beheer als dynamische levering van (on)gestructureerde informatie, in wat voor systeem of applicatie die ook opgeslagen is. Vignette⤮s technologie is in lijn met de contentintegratiestrategie van de meerderheid (73,7 procent) van de ondervraagde IT executives.

â¤oeOrganisaties hebben tegenwoordig gestructureerde en ongestructureerde informatie opgeslagen in een breed gamma van databases, applicaties en content repositories,⤝ aldus Frank Gilbane, redacteur van het Gilbane rapport. â¤oeOrganisaties willen deze verspreid opgeslagen gegevens benutten zodat zij klanten en werknemers beter van dienst kunnen zijn. Het wordt dan ook steeds belangrijker om informatie te kunnen raadplegen op de plek waar het is opgeslagen. Het is zelfs vaak de enige manier om te kunnen voldoen aan de eisen voor ROI en tijdsplanningen die organisaties tegenwoordig stellen.⤝**

De nieuwste versie van de VignetteÃ' Business Integration Studio (VBIS), een grafische ontwikkelomgeving voor het snel integreren van applicaties, processen en informatie, ondersteunt webservices-, J2EE- en NET-gebaseerde integratie. VBIS biedt kant-en-klare integratie voor ruim zeventig verschillende applicaties, waaronder SAP, Siebel, PeopleSoft, Artesia en Lotus Notes, en middleware infrastructuurproducten waaronder die van IBM, Oracle en Microsoft. Met VBIS kunnen organisaties snel websites enportals ontwikkelen die informatie vanuit verschillende bronnen bij elkaar brengen, waardoor iedere websitebezoeker een zeer persoonlijke ervaring geboden kan worden.


* Het volledige klantenonderzoek is te vinden op: http://www.vignette.com/d2c/en/downloads/Vignette_Head_to_Head_INT.zip

** Het Gilbane rapport, getiteld Bridging the Real Silos in Content Management with Flexible Business Objects is volledig beschikbaar via: http://www.gilbane.com/whitepapers.pl?view=7.

Voor meer informatie over Vignette Business Integration Studio en de virtuele opslagtechnologie, zie http://vignette.com/contentmanagement/0,2097,1-1-1928-4149-1968-4206,00.html

Vignette Dare to Compare
Vignette heeft recent een aantal gidsen uitgebracht waarmee organisaties contentmanagement-, portal- en integratieoplossingen kunnen vergelijken. Deze gidsen moeten het evaluatieproces vereenvoudigen aan de hand van criteria zoals omvattendheid, implementatietijd, schaalbaarheid, gebruiksgemak en flexibiliteit. Hiermee kunnen organisaties een leverancier selecteren die het best aansluit bij hun huidige en toekomstige behoeften voor informatiebeheer en â¤"levering. Meer informatie vindt u op het Vignette One-Stop Answer Center, op http://www.vignette.com/d2c.

Over Vignette
Met Vignette (Nasdaq: VIGN) kunnen ondernemingen real-time voordeel behalen door snel zakelijke webapplicaties te bouwen, in te zetten en te optimaliseren. Ruim 1.600 succesvolle organisaties gebruiken Vignette voor hun webapplicaties. Vignette's hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Benelux is gevestigd in Amsterdam.

In de Benelux zijn onder andere JobsRepublic, Wegener eMedia en Postbank klant bij Vignette.