Gemeente Zoetermeer

Autovrije dag succesvol verlopen

Teken-/opstelwedstrijd
Verschillende basisscholen hebben meegedaan aan de teken- en opstelwedstrijd met als thema "Stad zonder auto's". De prijzen, mooie leesboeken van Roald Dahl en Thea Beckman, zijn gewonnen door Michelle Roerig van de Prins Florisschool (Oosterheem) en Jessica Hubers van het Palet (Rokkeveen).

Winnares Jessica Hubers van Basisschool Het Palet in Rokkeveen krijgt haar prijs van wethouder Roerig. Winnares Jessica Hubers van Basisschool Het Palet in Rokkeveen krijgt haar prijs van wethouder Roerig.

Hardloopwedstrijd
Op de autovrije dag zelf, zondag 21 september, organiseerde hardloopvereniging de Road Runners een loopwedstrijd voor kinderen en volwassenen. Ongeveer 20 kinderen liepen 1,5 kilometer. Precies 75 volwassenen liepen 5 of 10 kilometer. De zon scheen, de sfeer was goed en de wens is al uitgesproken om van deze autoloos-loop een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De deelnemers kunnen op de site van de Road Runners hun eigen eindtijd bekijken:
www.roadrunners-zoetermeer.nl

Fietstocht
Ook de fietstocht die de SP organiseerde had een goede opkomst; tussen de 60 en 70 personen fietsten mee. Bij iedere stempelpost waren er activiteiten, zoals dieren maken van balonnen, en ook voor eten en drinken was gezorgd. Door de enthousiaste deelname aan de activiteiten onderweg duurde de tocht al snel 2,5 uur.

Speeldag Voorweg
De speeldag op de Voorweg was ook een succes. Het stuk Voorweg dat was afgesloten werd goed gebruikt door de aanwezige kinderen, voor allerlei spelletjes en oud Hollandse spelen.

Laatste wijziging: 22-09-2003