De Unie


Laatste nieuws

2% salarisstijging voor ICK-CAO

Hoofddorp, 22 september 2003 De circa 30.000 medewerkers van bedrijven die vallen onder de ICK-CAO gaan er per 1 januari 2004 gemiddeld 2% op vooruit. Dit is vandaag overeengekomen tussen vakbond De Unie en de werkgeversvereniging ICT. De Unie moet het resultaat nog voorleggen aan haar leden, maar verwacht dat een meerderheid voor stemt.

Bestuurder Babet Hendriks van vakbond De Unie spreekt van een acceptabel resultaat na moeizame onderhandelingen. Twee procent bij een looptijd van 16 maanden is alleszins redelijk. De ICK-sector staat onder druk. Hiermee draagt De Unie bij aan een verantwoorde en gematigde loonstijging, aldus Hendriks.

Hendriks geeft aan dat de onderhandelingen zeer moeizaam verliepen. De werkgevers wilden aanvankelijk een aantal verslechteringen doorvoeren, zoals het afschaffen van ADV-dagen. De onderhandelingen hebben bijna een half jaar geduurd. Hendriks: Als vakbond hebben wij altijd gepleit voor verantwoorde loonontwikkelingen. In de hoogtij dagen hebben we de sector gewaarschuwd voor te hoge beloningen. Nu moet de sector haar verantwoordelijkheid nemen. Het kan niet zo zijn dat werkgevers in tijden dat het minder gaat bij ons komen collecteren.

Hendriks constateert dat er verder weinig ruimte was voor verbeteringen. We hebben nog duidelijke afspraken gemaakt over de verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers bij ziekte. Daarnaast gaan wij komend jaar de mogelijkheden bekijken voor verbetering van employability en voor manieren van resultaat afhankelijk belonen. Op dit moment zit er niet meer in. Dat is jammer. Maar zodra de sector aantrekt moet het weer mogelijk zijn ook kwalitatieve verbeteringen te realiseren, aldus Hendriks.

Onder de ICK-CAO vallen bedrijven die hardware-activiteiten verrichten in de Informatie-, Communicatie en Kantoortechnologiebranche.

maandag, 22 september 2003