Heuvelrug 16.15 uur

Utrecht 22-09-2003 - EXTRA PERSBERICHT district Heuvelrug

Baby in doos aangetroffen in Veenendaal VEENENDAAL Op de Noorderkroon, ter hoogte van het Zuiderkruis, is vanochtend rond 07.40 uur een baby aangetroffen. Door de vinder is direct de politie gewaarschuwd. Gealarmeerde ambulancebroeders hebben zich over het kind ontfermd.

Het betreft een meisje, aangetroffen in een doos, en dat gegeven de omstandigheden met de nodige zorg is achtergelaten. Vermoedelijk is de baby enkele uren voor aantreffen geboren. Het meisje verkeert op dit moment in goede gezondheid.

Door de politie is inmiddels een buurtonderzoek gestart en is daarbij op zoek naar personen, die in de nacht of vroege ochtend van maandag 22 september iets bijzonders hebben gezien die (mogelijk) verband houden met het aantreffen van het kind of anderszins informatie kunnen verstrekken, die in relatie staat tot de mogelijke moeder.

Het onderzoek wordt verricht door het politiedistrict Heuvelrug, dat inmiddels een team heeft samengesteld van vijftien agenten en rechercheurs die zich actief met deze zaak bezighouden. Heeft u relevante informatie, dan wordt u verzocht de politie hiervan in kennis te stellen, via 0900-8844 (recherche district Heuvelrug).