Politie Noord- en Oost Gelderland


Doetinchem - jeugd gooit maïs naar personenauto's

Twee jongens van 11 jaar oud uit Doetinchem hebben op zondagmiddag bij de A-18 met maïskolven naar personenauto's gegooid. De politie kreeg meerdere meldingen van bestuurders. De twee werden door de politie opgespoord en na een achtervolging door de maïsvelden aangehouden in verband met baldadigheid. Het is niet bekend of er schade aan de voertuigen is ontstaan. De jongens worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden genomen.

Heelweg - motorrijder zwaar gewond

Een 47 jarige motorrijder uit Winterswijk is zondagmiddag rond 15.25 uur ernstig gewond geraakt. De man reed over de Twenteroute richting Harreveld. Over de Entinkweg naderde een tractorcombi-natie. De bestuurder van de tractor, een 21 jarige inwoner uit Varsseveld, heeft naar alle waarschijnlijkheid de motorrijder door de zon niet zien aankomen. Op het midden van de rijbaan kwam de motorrijder met de tractor in botsing. De motorrijder is met spoed overgebracht naar het Slingeziekenhuis in Doetinchem.

's-Heerenberg - brand door frituurpan
Zondagmiddag is er in een woning aan het Rodingsveen brand ontstaan. De 18 jarige zoon des huizes wilde patat bakken, maar bedacht zich en besloot de pan uit te zetten. Hij is vervolgens de deur uitgegaan. Bij thuiskomst, om 16.20 uur, zag hij dat er brand in de keuken, maar door de hevige rookontwikkeling kon hij niet naar binnen. Volgens de brandweer, die het vuur bluste, zat de stekker nog in het stopcontact. Over omvang van de schade is geen duidelijkheid.

Doetinchem - beroving bejaarde dame

Op het driepunt Oude Rozengaardseweg/Bezelhorstweg/De Gaarde is een 85 jarige inwoonster uit Doetinchem beroofd van haar tas, met daarin een portemonnee. De tas is weggenomen uit het mandje voorop de invalidenwagen door twee vrouwen op de fiets. Leeftijd van de twee is tussen 20 en 25 jaar. Een van de vrouwen had lang blond haar en droeg een spijkerjas. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Winterswijk - onder invloed

Een 54 jarige bestuurder van een personenauto uit Winterswijk blies gisteravond tijdens controle 1,4 prom. Het rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt.

Winterswijk - verdachte vernieling auto aangehouden

Een 51 jarige inwoner uit Groenlo is afgelopen nacht aangehouden en ingesloten. Door een getuige werd gezien dat de man op de parkeerplaats bij het station een ruit ingooide van een personenauto en met een steen de dakstijlen vernielde. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de politie de man ter hoogte van de Walhof aanhouden. Proces verbaal is opgemaakt.

Hengelo - Brand in bouwkeet

Door een werknemer werd vanochtend rond 06.00 ontdekt dat de schaftkeet in lichterlaaie stond. De brand weer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in een elektrisch kacheltje in de keet. De schade is niet bekend.

Winterswijk - fietser gewond na aanrijding met tractor

Een 20 jarige fietser uit Winterswijk is gisteravond om 17.15 uur licht gewond geraakt. De man fietste over de parallelweg naast de Misterweg in de richting van Winterswijk. Op de parallelweg stonden aan beide zijden auto's geparkeerd in verband met een evenement.Vanuit tegenovergestelde richting komt een tractor met daarachter gekoppeld een dieplader met daarop een groot landbouwvoertuig. Bij het passeren komt de fietser, door de geringe doorgang, ten val en raakt licht gewond aan zijn knie. De bestuurder van de tractor uit Etten heeft waarschijnlijk niets in de gaten gehad en is over de fiets gereden. De fiets is hierdoor totaal vernield.

Einde berichten

Voor info: Anton de Ronde 0900 - 8844


---- --