Politie Amsterdam-Amstelland

Vuurwapen aangetroffen

22-9-2003. Gisteravond omstreeks zeven uur werden drie mannen en een vrouw gearresteerd op verdenking van vuurwapenbezit. De politie stelde een onderzoek in nadat een melding was binnengekomen dat iemand een vuurwapen had gericht op een groepje mannen. Al snel richtte het onderzoek zich op een woning in de Waalstraat. Hier werden op straat drie mannen en een vrouw gearresteerd. Bij de vrouw werd een vuurwapen aangetroffen. Het wapen werd in beslag genomen en de verdachten ingesloten.
Vanavond in Opsporing Verzocht


22-9-2003. Vanavond in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht voor de gewelddadige dood van Bertus Lüske. Er is inmiddels nieuwe informatie over deze zaak binnen gekomen. Lees meer op onze assistentie-pagina.
---
Wapens in auto
22-9-2003. De politie heeft zondagavond rond halfelf twee mannen gearresteerd op de Bijlmerdreef die in het bezit waren van twee vuurwapens en munitie. De politie stelde een onderzoek in na een melding over ruziënde mannen die met een vuurwapen zouden staan zwaaien. Toen de agenten door inzittenden van enkele auto?s werden gezien, stapte een van hen uit en rende weg. De politie trof in de auto twee vuurwapens en bijbehorende munitie aan. De bestuurder en de andere man zijn gearresteerd en de wapens werden in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.