Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (22/9)

maandag, 22 september 2003

Hond gedood na bijten baas

BREDA- Een 69 jarige man uit Ulvenhout heeft gisteren de hulp van de politie en een dierenarts in te roepen om zijn hond een Dobberman Pincher de baas te kunnen. De hond had zijn baas in zijn gezicht, boven-en onderarm gebeten. De eigenaar kon geen baas meer worden van zijn pas gekochte hond. Voor politie en dierenarts zat er niets anders op dan de hond enkele injecties te geven om hem uiteindelijk te kunnen laten inslapen.

De man had de hond zaterdag opgehaald bij een vorige eigenaar in Harderwijk. Toen de man gisteren in zijn woonkamer op de bank zat en zijn nieuwe hond een kleine correctie gaf vloog de hond hem aan en beet hem in zijn gezicht. Toen de man zich van zijn hond wilde ontdoen beet het dier vervolgens in zijn onder- en bovenarm. De ter assistentie geroepen politie en dierenarts konden de hond alleen nog maar met een bijtmouw en een vangstok benaderen. Voor de gewonde eigenaar kwam een ambulance ter plaatse. De man moest voor zijn verwondingen in een ziekenhuis worden behandeld. De dierenarts liet de hond inslapen.

Man aangehouden voor valse melding hartaanval

BREDA~ De politie heeft een 29 jarige Bredanaar aangehouden, die gisteren fictief een melding bij 112 had gedaan, dat hij op het cadettenkamp in Teteringen bij een hartpatiënt stond die daar in het bos zou liggen. Toen de politie en ambulance ter plaatse kwamen was er geen hartpatiënt te bekennen. Onderzoek wees uit dat de Bredanaar een valse melding had gedaan.

Volgens de man had hij er geen verklaring voor waarom hij het had gedaan. Hij vertelde de politie een onsamenhangend verhaal, maar er was niet achter te komen waarom. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij is met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.

Bron: R. van Kuik