Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-09-2003
Persberichten van maandagmiddag 22 september 2003

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot en met donderdag 25 september 17.00 uur.

Medicijnen verloren
BEILEN In het natuurgebied Terhorsterzand in de gemeente Midden Drenthe is zondagmiddag een blauwe medicijndoosje verloren. In de doos zitten de volgende medicijnen: Ritalin en Seroxat. Bij het innemen van een combinatie van deze medicijnen (overdosis) kunnen er ernstige vergiftigingsverschijnselen optreden en bij kinderen kan dit een dodelijk afloop hebben.

Inbraak woning
HIJKEN Zondagmorgen deed een 58-jarige eigenaar van een handelsonderneming aan de Vorrelveenseweg melding van inbraak in zijn zaak. Een schuifraam was vernield. Vooralsnog wordt een computer gemist, het schadebedrag is onbekend.

Honkbalknuppels gestolen

KLAZIENAVEEN In het afgelopen weekend is ingebroken bij een school aan de van Echtenstraat. Uit het sportmaterialenhok zijn acht honkbalknuppels weggenomen. De schade bedraagt ruim 300 euro.

Duur gereedschap gestolen
ASSEN Vandaag deed een 36-jarige bewoner van de Deelheugte aangifte van inbraak in zijn garagebox. Het afgelopen weekend zijn daar diverse gereedschappen weggenomen. Het schadebedrag loopt op tot zon 1700 euro.

Inbraak bouwkeet
MEPPEL Op het bouwterrein aan de prins Hendrikkade is ingebroken in een schaftkeet. Het werd de inbreker(s) niet moeilijk gemaakt aangezien diverse sleutels van containers makkelijk voor handen waren. Verschillende accuboormachines zijn weggenomen. Een 48-jarige werknemer deed aangifte namens zijn werkgever.

Vrachtwagen rijdt tegen huis aan
DIEVER Een 50-jarige man uit Diever reed maandagmorgen even voor achten over het Moleneinde in de richting van het centrum. Voor hem reed een tractor met aanhanger bestuurd door een 31-jarige man. De vrachtwagenchauffeur haalde de tractor in en op dat moment sloeg de bestuurder van die tractor linksaf. Daarbij kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De vrachtwagen reed de berm in, schampte daarbij enkele bomen en kwam uiteindelijk tot stilstand in een woning. Door de klap werd de hele voorgevel zwaar beschadigd en een deel van de binnenmuur is naar binnen geslagen. De 35-jarige bewoner van de woning zat aan tafel, maar raakte niet gewond. De vrachtwagenchauffeur werd voor behandeling naar de huisarts gebracht.

Meisjes mishandeld
HOOGEVEEN Vorige week vrijdag fietsten twee 12-jarige meisjes uit Hoogeveen over de parallelweg. Een tegemoetkomende man wilde tussen de twee meisjes door fietsen. Zij gingen keurig aan de kant om plaats te maken voor de man maar in het voorbijgaan sloeg hij beide meisjes in het gezicht waarna hij verder fietste, de meisjes verbouwereerd achterlatend. De blanke man, tussen 40 en 50 jaar. Droeg kort grijs stekeltjeshaar. Beide meisjes hebben aangifte van mishandeling gedaan.