Algemene Inspectiedienst (AID)

Deense vissers voeren teveel tong aan
Kerkrade, 22 september 2003
Vier Deense vissersvaartuigen zijn afgelopen vrijdag, 19 september, door de Algemene Inspectiedienst verbaliseerd voor het overschrijden van de vangstquota voor tong. Uit onderzoek van de AID bleek dat één vaartuig zelfs ruim 50% meer tong aanvoerde dan was toegestaan. Deze tong is in beslaggenomen en verkocht.

Het gaat hierbij om een bedrag van 1700 euro. De overige vissers overtraden de quota met respectievelijk 30, 28,8 en 20,1%.

Volgens de Deense voorschriften mochten de vissersvaartuigen afgelopen week 600 kg ton aanvoeren. Bij de aanlanding van drie schepen in Scheveningen viel het de controleurs van de AID op dat alle drie de schepen exact deze hoeveelheid lieten registreren. Na sortering van de vis op de afslag, bleek dat deze hoeveelheid flink werd overtreden. Het andere vaartuig werd gecontroleerd in IJmuiden.

Tegen alle vier de vissers is proces-verbaal opgemaakt.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, of 06 - 21522449.