Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/09)

Oosterhout, maandag 22 september 2003

Vier fietsen gelijktijdig gestolen
WIJK EN AALBURG: Vier fietsen verdwenen afgelopen zondagavond 21 september 2003
op onrechtmatige wijze bij de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Polstraat. Getuigen zagen dat er een witte bus het parkeerterrein naast het bijgebouw opreed, waarvan de twee inzittenden zich verdacht gedroegen. De diefstallen vonden vermoedelijk plaats tussen 18.00 en 18.30 uur. De politie is een onderzoek gestart aan de hand van het signalement van de bestelbus en de inzittenden.

Meisje gewond na val met fiets
SLEEUWIJK: Een 12-jarig meisje uit Uppel raakte maandagmiddag gewond toen zij met haar fiets viel. Het meisje kwam vanuit de richting Gorinchem over de fietsbrug. Vermoedelijk wilde ze een kortere weg nemen door van het talud af te rijden, maar ongelukkigerwijze kwam zij daarbij ten val. Ze is met de traumahelikopter buiten bewustzijn overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.

Inbraak gemeentehuis
KAATSHEUVEL: Afgelopen weekend werd ingebroken in het gemeentehuis. Men verschafte zich de toegang tot het pand via een raam. Er werden acht computers en acht flatscreens ontvreemd. De politie heeft het pand en de omgeving onderzocht.

Cocaïne in beslag genomen
GILZE: Personeel van een horecabedrijf trof bij een bezoeker cocaïne aan. Dat gebeurde zondagavond 21 september rond 22.15 uur. De portiers fouilleerden de bezoeker en troffen daarbij een zakje aan met wit poeder. Zij droegen de 22-jarige verdachte, afkomstig uit Gilze, over aan de politie. De jongeman verklaarde bij verhoor dat hij de cocaïne voor eigen gebruik had aangeschaft en op de hoogte was van het feit dat het bezit van hard-drugs strafbaar is. De cocaïne is in beslaggenomen. Tegen de verdachte maakte de politie proces-verbaal op. De politie is tevreden over het feit dat horecabedrijven zelf hun maatregelen nemen om drugsgebruik tegen te gaan.

Politie voorkomt illegale scooter straatrace
RIJEN: De politie voorkwam op zondag 21 september een illegale straatrace op de in Rijen. Agenten zagen dat rond 19.45 uur een groep van ongeveer 150 jeugdige personen zich verzamelde op de Kempenbaan. De meeste jongeren waren met scooters en bromfietsen naar deze locatie gekomen. Een paar personen waren met de auto. Ze wilden een straatrace houden en hadden met pallets de Markiezenbaan geblokkeerd, zodat het openbaar verkeer niet meer over deze weg kon rijden. De politie zette drie surveillance-eenheden in om de straatrace te voorkomen. Die aanwezigheid en het noteren van kentekens en verzekeringsplaatjes was voldoende om de groep uit een te laten gaan. Uit gesprekken die de politie met de jeugd voerde, bleek dat ze niet het idee hadden dat ze met illegale activiteiten bezig waren.

Vernieling ruiten vrachtautos
WAALWIJK: Op zondag 21 september omstreeks 16.00 uur werd ontdekt dat op een afgesloten terrein aan de Laageindse Stoep de ruiten van drie vrachtwagens waren ingeslagen. Er werden geen spullen ontvreemd.

Scooter rijder tegen boom
WAALWIJK: Op maandagmorgen 22 september rond 06.46 uur reed een 35-jarige inwoner uit Drunen met zijn scooter tegen een boom op de Burgemeester Smeelelaan. De bestuurder werd overgebracht naar het Sint Elisabeth ziekenhuis te Tilburg en daar opgenomen op de afdeling intensieve care. Het slachtoffer was niet bij kennis. Technisch personeel van de politie stelde vast dat het slahtoffer in een flauwe bocht rechtdoor is gereden. Hij kwam zodoende in de rechtergrasberm, met daar in geplaatst bomen, terecht gekomen. Hij schampte daarbij vermoedelijke drie bomen.

Diefstal personenauto
WAALWIJK: In de nacht van zondag 21 op maandag 22 september werd in Waalwijk een rode Opel Corsa voorzien met kenteken ZG-06-FS ontvreemd.

Diefstal personenauto
WASPIK: Op maandag 22 september werd tussen 00.30 uur en 07.30 uur een zwarte Skoda type Ocatavia gestolen. De auto, met kenteken 19-GT-PG, werd gestolen vanaf de H.J.M. Wiegersmastraat. Op de plaats waar de auto werd gestolen, werd een blauwe dames sportfiets achtergelaten.

Diefstal uit kledingwinkel
OOSTERHOUT: Maandagnacht 22 september is er ingebroken in een kledingwinkel aan de Arendshof. Omstreeks 03.40 uur trad het inbraakalarm in werking. De politie was binnen luttele seconden ter plaatse maar toen waren de daders al gevlogen. Er lagen diverse kledingstukken op straat. De daders verschaften zich de toegang door de toegangsdeur van de winkel middels de Bulgaarse methode open te breken. Bij de Bulgaarse methode wordt de cilinder van het slot afgebroken, waardoor het slot niet meer werkt en eenvoudig te open is. Uit de winkel werden diverse rekken met kleding ontvreemd.

Bron: Jeroen Steenmeijer