22/9 Den Bosch

's-Hertogenbosch 22-09-2003 - .

STEENWERPER AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Zondagavond is een 29-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man wordt verdacht van het werpen van een steen door de voorruit van een woning aan de Frederik van Egmondlaan in s-Hertogenbosch. De man werd de woning uitgezet, nadat hij een woordenwisseling met zijn vriendin had gehad. De vriendin was op bezoek bij haar familie. Even later gooide de man een steen door de ruit.

HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch

Maandagochtend is een 27-jarige man uit s-Hertogenbsoch buiten heterdaad in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriend. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

AUTODIEVEN AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag zijn een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch en een 17-jarige jongen zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenken van heling. Beide jongens werden op het Sweelinckplein aangetroffen in een auto die op 20 september aan de Phillippus de Montestraat in s-Hertogenbosch werd gestolen. De auto stond voor de ingang van een winkel. Toen de jongens de politie zagen renden ze weg. Even later werden ze in de Platostraat aangehouden. De 16-jarige jongen had een boksbeugel bij zich. Deze is inbeslag genomen. De 17-jarige jongen bleek nog een aantal vonnissen te hebben openstaan. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

BEDREIGING, s-Hertogenbosch

Zondagochtend is een 48-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden aan de Oranje Nassaulaan te s-Hertogenbosch. De man wordt verdacht van het bedreigen van een medewerker van een dag en nachtopvang. Eén van de medewerkers had hem de toegang tot de opvang ontzegd, nadat hij regels had overtreden. Hierdoor werd de verdachte kwaad en bedreigde de medewerker met de dood.

DRINKEN OP DE OPENBARE WEG, s-Hertogenbosch

Zondagmiddag is op de Graafseweg in s-Hertogenbosch een 66-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man was een blikje bier aan het nuttigen op de openbare weg. Toen de politie hem hierop aansprak en hem een proces-verbaal wilde geven, gaf de man een valse naam op. Daarop kreeg de man een proces-verbaal voor drinken op de openbare weg en het opgeven van een valse naam.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Zondagavond is op de Chr. Huygensweg in s-Hertogenbosch een 40-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De verdachte had een fiets bij het station meegenomen door het slot open te breken. Twee medewerkers van de beveiligingsdienst betrapten de man, hebben hem aangehouden en overgedragen aan de politie.

WINKELDIEF KRIJGT WINKELVERBOD, s-Hertogenbosch

Maandagochtend is een 33-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden in een winkel aan de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch. De man wordt verdacht van het meenemen van een fles alcoholische drank zonder te betalen. Ter plaatse kreeg de man een winkelverbod voor de duur van één jaar uitgereikt. De fles werd teruggegeven aan de eigenaar.

ZWANGERE VROUW BETROKKKEN BIJ ONGEVAL, s-Hertogenbosch

Zondagmiddag heeft er op de T-splitsing van de Oude Engelseweg en de Copernicuslaan een ongeval plaatsgevonden waarbij drie automobilisten betrokken waren. Een 42-jarige vrouw uit Maren Kessel reed op de Oude Engelseweg richting de oude Vlijmenseweg. Bij de Copernicuslaan wilde zij linksaf slaan. Van de andere kant kwam een 26-jarige zwangere vrouw uit s-Hertogenbosch. Beide autos kwamen door onbekende reden met elkaar in botsing. Tijdens de botsing raakte de auto van de zwangere vrouw de auto van een 20-jarige bestuurder uit s-Hertogenbosch die op de Copernicuslaan stond te wachten op een voorbijkomende fietser. Beide vrouwen raakten bij het ongeluk buiten bewustzijn. Maar de 42-jarige vrouw kon even later zelfstandig naar huis. De zwangere vrouw is per ambulance naar het Jeroen Bosch ziekenhuis gebracht, waar ze bij kwam.

BROMSCOOTERBESTUURDER MOET RIJBEWIJS INLEVEREN, Vlijmen

Zondagmiddag is een 58-jarige man uit Vlijmen aangehouden op de Vendreef in zijn woonplaats voor rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat een man van zijn bromscooter was gevallen. De man was bij het remmen de macht over het stuur kwijt geraakt. Uit een blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.

BELEDIGING, Vlijmen

Maandagmiddag is een 26-jarige man uit Vlijmen bij zijn woning aangehouden. De man had eerder twee ruiten ingegooid bij de woning van zijn ex-vriendin, haar lastig gevallen en bedreigd. Toen de politie de man wilde spreken in verband met de vernielingen, beledigde hij hen. De man is meegenomen naar het bureau voor proces-verbaal.