22/9 Land van Cuijk

Cuijk 22-09-2003 - .

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING EN BEDREIGING, Boxmeer

Maandagochtend is een 41-jarige man uit Boxmeer aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 53-jarige inwoner van Boxmeer. Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Steenstraat in zijn woonplaats mishandeld door een groepje personen. De man fietste met zijn vriendin langs een horecagelegenheid, toen hij plotseling zonder directe aanleiding werd aangevallen door een groepje mannen. Hij kreeg een flink aantal klappen en schoppen en liep schaafwonden een een paar pijnlijke plekken op. Tevens werd de man bedreigd met de dood. Hij wist zich enigszins te verweren en weg te komen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

CONTROLE NAMAAKARTIKELEN, Katwijk (Noord-Brabant)

Zaterdag heeft de politie Brabant-Noord in samenwerking met Stichting namaakbestrijding controles gehouden op de vrije markt aan de Korte Oijen in Katwijk (Noord-Brabant). Elf standhouders kregen een vordering omdat zij overtredingen hadden begaan. Er werden in totaal 20 pakken valse merk batterijen, 8 valse merk baseball petten, 33 valse merk horloges en één vals merk fotocamera aangetroffen. Verder vond men 50 topjes/jurkjes, 20 truitjes, en 8 broeken met een vervalst merk, 2 valse merk drinkbeker, 1 valse Tweety lollystick, 1 valse Spiderman pop, 116 valse merk sleutelhangers en 93 valse merk GSM frontjes. De leiding van de vrije markt is op de hoogte gebracht van de controle.

OPLICHTING, Boxmeer

Zaterdagmiddag is een 84-jarige vrouw uit Boxmeer slachtoffer geworden van een oplichter in haar woning in Boxmeer. De man kwam bij de vrouw aan de deur en vertelde van de bank te zijn. Daarna loog hij aan de vrouw dat de bank besloten had om alle bankpassen te vervangen van iedereen die ouder is dan 65- jaar, voor nieuwe bankpassen. Hij vroeg het slachtoffer om haar bankpas en bijbehorende pincode aan hem af te geven. De vrouw heeft toen in alle vertrouwen haar pas en pincode aan de oplichter gegeven. Toen zij bij de bank informeerde naar haar bankpas, bleek dat er van haar bankrekening een aanzienlijk bedrag was afgeschreven.

De politie waarschuwt geen bankpassen en pincodes aan vreemden te verstrekken. Daarnaast adviseert de politie om altijd een legitimatie te vragen aan mensen die producten of diensten aan de deur aanbieden.

SNELHEIDSCONTROLES, Cuijk, Escharen, Oploo

De politie heeft snelheidscontroles gehouden aan de Deurnseweg in Oploo. Zeven automobilisten en een bromfietser zijn bekeurd voor te hard rijden. De bromfietser reed 66 km/u. en de hoogst gemeten snelheid van de automobilisten was 121 km/u.

Bij snelheidscontroles aan de Hoogeweg in Escharen werden 4 automobilisten bekeurd De maximaal toegestane snelheeid op deze weg is 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

Op de raamweg in Cuijk zijn een motorrijder, twee bestuurders van bestelbussen en een automobilist aangehouden voor te snel rijden. De motorrijder reed het snelst, namelijk 125 km/u.