Gemeente Uithoorn

OMGAAN MET GELD KUN JE LEREN

Les 2 Cursus Budgettering
Het Cliëntenplatform Uithoorn heeft dit voorjaar een enquête gehouden bestemd voor alle cliënten van de afdeling sociale zaken van de gemeente Uithoorn. Een aantal mensen gaf toen aan dat zij geïnteresseerd waren in een cursus budgettering. Deze cursus gaat nu van start en wel op 2, 9, 23 en 30 oktober 2003 in het opleidingslokaal van sporthal De Scheg aan de Arthur van Schendellaan 100a in Uithoorn. De cursus vindt iedere donderdagmiddag plaats van 13.30- 16.00 uur.

Cursusleider is de heer J. van Mourik, medewerker van Planpraktijk. Planpraktijk is een gespecialiseerde organisatie die mensen informeert en adviseert over uitgavenpatronen maar ook helpt wanneer zij in financiële mogelijkheden zijn geraakt.

De cursus is niet alleen bestemd voor mensen met een minimuminkomen. Iedereen die interesse heeft kan deelnemen aan deze cursus.

Wilt u alsnog deelnemen?
Laat dit dan weten aan de medewerkers van het Cliëntenplatform via telefoonnummer:
06 18 23 77 85 Dit kan alle werkdagen van 9.00 -11.00 uur , mailen kan ook via clientenplatform.uitho@wanadoo.nl Mogelijk starten we ook in het voorjaar met eenzelfde cursus

NIEUWE BUURTSCHOUWEN IN ZIJDELWAARD

Op 1 oktober zal, in het kader van Buurtbeheer Zijdelwaard, een tweede wijkdeel worden geschouwd. Het betreft de volgend straten: Tesselschadelaan, Valeriuslaan, J. Luikenlaan, Brederodelaan, C. Huygenslaan, J. van den Vondellaan, J. Catslaan, P.C. Hooftlaan. Verzamelpunt voor de buurtschouw is het winkelpleintje aan de J. van den Vondellaan. De Buurtschouw gaat van start om 19 00 uur.

Buurtbeheer Zijdelwaard is een samenwerkingsverband van de Gemeente Uithoorn (afdeling Wijkbeheer), Woongroep Holland, de Politie (buurtregisseur), Stichting de Visser en een vertegenwoordiging van bewoners. Met Buurtbeheer proberen we de leefbaarheid in een wijk in samenwerking met alle bewoners te bevorderen. Een buurtschouw is een middel om van bewoners te vernemen wat er in hun buurt aan scheelt.
Bewoners worden uitgenodigd om met de eerder genoemde partijen een wandeling door hun buurt maken. Tijdens de wandeling wordt een ieder in de gelegenheid gesteld zijn/haar op- en aanmerkingen over zaken in de buurt kenbaar te maken en zonodig ter plekke toe te lichten.. Het kan om allerlei zaken gaan, bijvoorbeeld onderhoud aan straten en stoepen, verlichting, verkeersoverlast, verkeersveiligheid, onderhoud openbaar groen, zwerfvuil, onveilige speelgelegenheid, etc. etc.

Bewoners maken dagelijks gebruik van de wijk en weten als geen ander wat er aan scheelt. Deelname van bewoners aan de schouw is dus van belang.

Zijdelwaard is een grote wijk. Het is niet mogelijk is de gehele wijk ineens onder de loep te nemen. Daarom is de wijk is gedeeld in 5 delen. Het deel, omsloten door Zijdelweg, Wieger Bruinlaan, Heijermanslaan en Randweg Oost is in het voorjaar geschouwd.

Op 29 oktober is een derde deel aan de beurt. Hierbij gaat het om de volgende straten: Multatulilaan, Potgieterlaan, Potgieterplein, N. Beetslaan, Bilderdijklaan, Bilderdijkhof, H. de Grootlaan, G. Gezellelaan, Couperuslaan, Staringlaan, Alfons Arienslaan.

Het verzamelpunt voor deze schouw is de Openbare Bibliotheek / Gebouw de Hoeksteen, Alfons Arienslaan 1. Ook hier wordt gestart om 19 00 uur.

Van beide buurtschouwen wordt van alle, door bewoners naar voren gebrachte, wensen en problemen één overzicht gemaakt. De bewoners die hebben meegedaan aan de buurtschouwen ontvangen persoonlijk een uitnodiging voor een bijeenkomst op 10 december. Tijdens deze bijeenkomst wordt in overleg met de aanwezige bewoners besproken wat er met de wensen en klachten gaat gebeuren.

Bewoners, wonend in genoemde straten ontvangen, ongeveer een week voorafgaand aan de buurtschouw, een uitnodiging in de brievenbus om deel te nemen aan de buurtschouw.
Op dit moment is nog niet bekend wanneer de overige delen van Zijdelwaard geschouwd gaan worden.

2. Presentatie Houtskoolschets
3. Agenda
4. Vaststellen verslag van de openbare vergadering d.d. 20 augustus 5. Actielijst RLM
6. Mededelingen
7. Regionale Aangelegenheden
8. Evaluatie uitgiftebeleid openbaar groen
9. Toelichting op onderhoudskosten van speelvoorzieningen in 10. Brief college dd. 30 juli 2003:
11. Conceptraadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan "Herziening 12. Vaststelling indicatief woningbouwprogramma 2003-2012 13. Straatnaamgeving voor het terrein van het nieuw te bouwen 14. Vaststellen 8e serie wijzigingen van de bouwverordening en 15. Overeenkomst prestatie-afspraken tussen gemeente Uithoorn en 16. Rondvraag
17. Sluiting