De Unie


Syntens: Periodiek Overleg 11 september 2003

22 september 2003 - Evenals in mei hebben CAO-partijen opnieuw met elkaar aan tafel gezeten in het kader van het zogeheten periodiek overleg. Daarin is de voortgang van vele onderwerpen aan de orde geweest. Er mag worden gesteld dat alle partijen hun afspraken goed nakomen. Dat laatste is een prettige constatering. Bijgaand zijn voor uw informatie een aantal onderwerpen even uitgelicht.

Wat er nu zoal ter tafel ligt
Over het beloningsbeleid is afgesproken dat wij daar nog deze maand een eerste conceptnotitie tegemoet mogen zien. In eerste instantie zal die binnen onze kadergroep worden besproken. Dit onderwerp krijgt zeker een vervolg.

Over de Wet Verbeterde Poortwachter, de preventie ziekteverzuim en de reïntegratie van arbeidsgehandicapten hebben wij als CAO-partijen nog het nodige te bespreken. De tot nu toe gemaakte afspraken worden nagekomen.

Syntens wil een Medewerkers Tevredenheids Onderzoek gaan houden. De te hanteren vraagstelling komt volgens afspraak eerst onze richting uit.

Ten aanzien van telewerken zijn we geïnformeerd over de stand van zaken. Syntens heeft naar ons uitgesproken uiteindelijk te streven naar één integrale notitie over dit onderwerp. Dit laatste is in uw belang - voor De Unie een belangrijk punt.

Syntens introduceert ons het Project Personele Kracht. Hiermee zet men in op het zogenaamde competentiemanagement. In simpeler woorden: het succesvolle gedrag van enkelen moet de norm worden voor allen! Een koppeling aan beloning is nog niet aan de orde. Binnenkort zal de werkgever u hierover zelf uitgebreider informeren.

Wat gebeurt er de komende tijd?
De onderhandelingen over de nieuwe CAO liggen nog een eind in de toekomst. Dat wil niet zeggen dat we nu stil zitten. Begin november komt onze Centrale Kader Groep bij elkaar om de voortgang van onderwerpen kritisch te bespreken.

Op donderdag 11 december 2003 is er een volgend periodiek overleg.

En ondertussen maakt u de ongeorganiseerde collegas lid van De Unie! Ja, toch?

Met vriendelijke groet,

Ed C.P. Lecomte
Bestuurder

* Intropagina Syntens

maandag, 22 september 2003