Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  22 september 2003                                             
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Vijf hennepkwekerijtjes ontmanteld - De politie heeft vandaag vijf hennepkwekerijtjes in woningen in het Waterkwartier en de Wolfskuil ontmanteld. De grootste kwekerij - 214 planten - werd aangetroffen in de Leliestraat. Bij elkaar werden iets meer dan 1000 hennepplanten vernietigd. Ook koolstoffilters en ventilatoren en verwarmingslampen werden in een kraakwagen vernietigd. Er werden voor de actie 14 politieagenten ingezet, vier medewerkers van de NUON en 2 medewerkers van een afvalverwijderingsbedrijf. Op drie adressen werd illegaal stroom afgetapt. Het ene adres kreeg een navordering van E 3000,--, het andere een navordering van E 8000,--. Van het derde adres is de navordering nog niet bekend. Twee personen, respectievelijk 56 jaar en 33 jaar zijn aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.


Nijmegenaar aangehouden voor diefstal flessen drank -Een 48-jarige Nijmegenaar is zondagavond rond 18.00 uur aangehouden omdat hij een horecagelegenheid aan de Molenstraat wilde verlaten met vijf flessen sterke drank die hij onder zijn kleding had verstopt. Omstanders belemmerden dat de man zou weglopen. De politie werd gebeld die de man aanhield en overbracht naar het politiebureau. De flessen drank werden aan de eigenaar teuggegeven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Twee verdachten aangehouden voor mishandeling - De politie heeft maandag 15 september twee jongens aangehouden die ervan worden verdacht in mei van dit jaar een 18-jarige man uit Wijchen te hebben mishandeld. De 18-jarige was op zaterdagavond 17 mei op het Tunnelpad in Hernen en wachtte daar samen met een vriend op een paar anderen. Ondertussen kwam er een groep jongeren, waarvan er een paar bekenden waren voor de 18-jarige. Op een gegeven moment kwam er een groepje op de 18-jarige en zijn vriend af en begonnen een gesprek maar al begonnen ze de 18-jarige te slaan. Dat gebeurde door meerdere jongeren De 18-jarige liep hierbij letsel op aan zijn gezicht. Hij deed op dat moment geen aangifte, maar omdat hij gedurende de afgelopen maanden meerdere malen door de jongens werd bedreigd heeft hij 15 september wel aangifte gedaan. Hierop heeft de politie de 17-jarige hoofdverdachte aangehouden, waarop een 17-jarige medeverdachte zichzelf bij de politie heeft gemeld. Beide jongens zijn aangehouden.

Nijmeegse gewond - Een 38-jarige Nijmeegse raakte zondagmorgen rond 09.30 uur terwijl zij liep te wandelen op de Berg en Dalse weg gewond aan haar hand toen zij aangesproken werd door een haar onbekende man. De man haalde plotseling iets dat op een mes leek uit zijn zak waarop de vrouw een afwerende beweging maakte. Daarbij liep zij een snee op in haar hand. De vrouw ging naar het ziekenhuis waar de snee gehecht werd. De donkergekleurde man was vermoedelijk tussen de 35 en 38 jaar en had zichtbaar veel gel in zijn haar. Aan de zijkant van zijn hoofd had de man een streng haar met kraaltjes. Hij droeg een vermoedelijk donkerbruin stoffen jack. De politie zoekt de onbekend gebleven man. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Bestuurder bromscooter gewond - Zondagmiddag rond 15.40 uur raakte een man uit Apeldoorn (leeftijd onbekend) als bestuurder van een bromscooter gewond nadat hij op de Hatertseweg de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Radboud. Zijn passagier, een 17-jarige inwoner van Velp, kwam met de schrik vrij. De bromscooter raakte beschadigd.

Fietser gewond - Een 59-jarige man uit Overasselt raakte zondagmiddag rond 17.50 uur op de kruising Grootstalselaan met de Rijksweg gewond aan zijn hoofd toen hij bij het opfietsen van de kruising tegen een bestelbusje reed. De fietsende man kwam vanaf de Sint Annastraat uit de richting van het Keizer Karelplein. Op de kruising sloeg hij rechtsaf waarbij hij tegen de rijrichting infietste. Vermoedelijk zag hij de bestelbus die bestuurd werd door een 34-jarige man uit Nijmegen, niet aankomen. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis. De fiets en de auto raakten beiden beschadigd. De Nijmegenaar raakte niet gewond.

Bedrijfsinbraak - Maandagmorgen rond 05.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Van Rosenburgweg door een deur te forceren. Uit een vitrinekast zijn meerdere beveiligingscamera's gestolen.


Auto gestolen - Zondagavond is van de Waalkade een blauwe BMW-personenauto met kenteken GP-SX-70 gestolen. Een 27-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan.


Berg en Dal - vrouw onder paard - Een 29-jarige vrouw uit Arnhem is maandag rond 11.55 uur voor controle overgebracht naar het ziekenhuis nadat zij vermoedelijk op de Meerwijkselaan bij een valpartij onder haar paard terecht gekomen was. Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen bleek het paard overleden te zijn. De brandweer haalde de vrouw onder het dode paard vandaan. Het dode paard is door de eigenaar afgevoerd.


District De Waarden


Zaltbommel - gestolen auto aangetroffen - Maandagmorgen rond 03.30 uur controleerde de politie de tenaamstelling van een kenteken van een auto die over de provinciale weg, de N322, reed. Daarbij bleek dat de auto als in Amsterdam gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder, een 25-jarige man uit Frankrijk, werd aangehouden evenals zijn 29-jarige bijrijder, eveneens uit Frankrijk. De auto zal aan de eigenaar worden teruggegeven. Tegen de beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Ravenswaaij - gewond bij verkeersongeval - Een 24-jarige Beusichemse reed zondag rond 12.50 uur in haar auto over de provinciale weg de N320 van Beusichem naar Kesteren. Daarbij kwam zij met de twee rechterwielen in de berm van de weg. Bij een stuurcorrectie naar links, verloor zij de macht over het stuur en reed de rechts van de weg gelegen bosjes in. Daarbij raakte zij gewond en werd per ambulance overgebracht naar het UMC. De auto raakte zwaar beschadigd.

Meteren - dronken man rijdt van de weg - Zondag rond 17.20 uur reed een 67-jarige man uit 's-Gravendeel over de Rijksweg A15 vanuit Nijmegen naar Rotterdam. Daar raakte de man van de weg en reed een zandhoop in. Hij raakte gewond aan zijn neus en werd voor behandeling overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis in Tiel en vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De adem van de man werd geanalyseerd waarbij de man 700 ug/l blies terwijl de limiet 220 ug/l is. Het bestelbusje raakte beschadigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Ochten - auto over de kop - Een 50-jarige man uit Kapel-Avezaath raakte gewond aan zijn rug toen zijn auto op de Rijksweg A15 over de kop sloeg nadat een aanhanger van de auto losschoot. De man reed over de snelweg vanuit de richting Nijmegen in de richting Tiel. Hij had een aanhanger achter de auto met daarin drie stieren. Aan het eind van de oprit van de snelweg was de aanhanger gaan slingeren waarbij deze losschoot en de auto over de kop sloeg. De auto kwam op het dak in de berm terecht. De man uit Kapel-Avezaath is per ambulance overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis. Het is niet bekend of de stieren na het ongeval iets mankeerden. Zij zijn overgeladen in een andere veewagen.

Culemborg - auto gestolen - In de periode van zondag 21 op maandag 22 september is van de Appelboom een groene Fiat-Uno met kenteken FF-ST-59 gestolen. Een 45-jarige Culemborger heeft aangifte gedaan.

Culemborg - rubberboot gestolen - In de nacht van zaterdag op zondag is uit de davids van een schip aan de Beusichemsedijk een grijze Zodiac rubberboot met Mariner buitenboordmotor gestolen. Een 44-jarige Culemborger heeft aangifte gedaan.


District Tweestromenland


Groesbeek - insluiping -Terwijl zondagavond een 69-jarige bewoner van een woning in de Heilige Landstichting, Josuelaan TV zat te kijken hoorde zij gestommel in haar woning. Zij ging op onderzoek uit en zag een man in de tuin haar woning en vervolgens een man die van het balkon van haar woning sprong. Beiden maakten zich uit de voeten. De Greesbeekse had de balkondeuren op een kiertje open laten staan. Uit de slaapkamer bleken de dieven sieraden gestolen te hebben.

Heumen - bedrijfsinbraak - Uit een kast van een horecagelegenheid aan de Jan J. Ludenstraat is maandagmorgen een bedrag van meerdere honderden euro's weggenomen en zijn een aantal telefoonkaarten gestolen. De inbraak werd maandagmorgen rond 03.20 uur ontdekt. De dieven kwamen binnen door een paneel van een aanbouw te vernielen.

Alphen (Gld) - woninginbraak - In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Kerkdijk door de keukendeur open te breken. Uit de woning zijn een portemonnee en een mobiele telefoon gestolen. In de woning vonden de dieven de autosleutels, waarna de auto, een rode VOLVO-440 met kenteken 75-JX-NS , die bij de woning geparkeerd stond ook werd gestolen. De 44-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --