Productschap Wijn

Nieuws

Trophée Ruinart

=PERSBERICHT=

JANUARI 2003

Op 22 september 2003 zal Wijnkooperij de Lange voor de 4de keer i.s.m. het Nederlands Gilde van Sommeliers de Trophée Ruinart organiseren. Deze wedstrijd is de officiële wedstrijd tot verkiezing van de beste sommelier van Nederland.

Eens in de 2 jaar wordt deze wedstrijd gehouden om de beste sommelier van Nederland te kiezen. De winnaar van de Trophée Ruinart mag ons land vertegenwoordigen op de finale welke gehouden zal worden in Reims in 2004. Bij de finale in Reims strijden circa 40 sommeliers uit heel Europa om deze prestigieuze Trophée. De laatste 2 edities in Nederland zijn gewonnen door Edwin Raben van Koetshuis Wolfslaar te Breda, welke zijn titel in 2003 zal verdedigen. Sommeliers die hem voorgingen waren onder meer Frank Deuning, Peter Bruins en Ailko Faber. Alle sommeliers uit Nederland kunnen zich inschrijven en strijden om de titel beste Sommelier van Nederland. Voor informatie over deelneming aan de Trophée Ruinart kunnen zij zich wenden tot het secretariaat van het NGS.

Het beste is via e-mail: ngs.secr@wxs.nl of anders via Secretariaat Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) Vianenstraat 12 4861 TJ Chaam tel. 0161-492070 fax 0161-492780

Wijnkooperij de Lange is als exclusief importeur van Ruinart verantwoordelijk voor de organisatie rondom dit evenement. Ruinart is het oudste Champagnehuis opgericht in 1729 en wordt gerekend tot de top van de Champagnehuizen.

In de komende maanden zullen wij u op de hoogte houden van de locatie waar de Throphée Ruinart dit jaar gehouden zal gaan worden en de activiteiten die de dag zullen omlijsten.

Traditioneel kan de finale worden bijgewoond door publiek en zal na de finale een diner worden georganiseerd begeleid door de voortreffelijke champagnes van het huis Ruinart. Voor verdere invulling van de dag verwijzen wij naar de vervolgberichten welke wij u zullen toezenden. Voor meer informatie over en een presentatie van Champagne Ruinart kunt u een e-mail zenden naar paul@wijnkooperijdelange.nl of u kunt bellen met 0162-447 847.


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum