Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland



Vooraankondiging mini-symposium 'Makelaars in zorg'

Cliënten, aanbieders en zorgkantoren creatief op zoek naar maatwerk in het zorgaanbod

Op maandagmiddag 22 september 2003 organiseert de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad de mini-conferentie 'Makelaars in zorg: cliënten, aanbieders en zorgkantoren creatief op zoek naar maatwerk in het zorgaanbod'. De mini-conferentie is onderdeel van het project Samenwerking tussen Sectoren. Dit project wordt mede ondersteund door de Federatie van Ouderverenigingen, de Landelijke Vereniging Thuiszorg, de SOMMA, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Zorgverzekeraars Nederland.

Op deze middag confronteren zowel cliënten, aanbieders als het zorgkantoor elkaar met hun visie op de knelpunten in de zorg. Een confrontatie die hopelijk leidt naar meer creativiteit in het toekomstige zorgaanbod.
Wat te doen als het aanbod niet aansluit bij de persoonlijke vraag van de cliënt? Hoe komen we los van het standaardzorgpakket als dat niet voldoet? Alledrie de partijen in de driehoek cliënt-aanbieder-zorgkantoor hebben een rol en een verantwoordelijkheid. Wie moet wat doen?

Cliënten leggen uit wat zij verstaan onder de begrippen 'persoonsgerichte zorg' en 'zorg op maat'. Aanbieders schetsen hun mogelijkheden voor het creëren van een passend en vraaggestuurd zorgaanbod. Aan de hand van stellingen wordt vervolgens gezocht naar het antwoord op de vraag wat het zorgkantoor als makelaar tussen beide partijen kan doen.

Maandag 22 september 2003, van 13.00 tot 17.00 uur in het Jaarbeurscongrescentrum te Utrecht.

De uitnodiging en het definitief programma worden in juli verstuurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S.J. Bouhuijs, CG-Raad, telefoon 030-2916600 of fbouhuijs@cg-raad.nl.

24 juni 2003

---