Ingezonden persbericht

Hoger onderwijs debat met kamerleden in Leiden

LEIDEN, 20030916 -- LEIDEN- Zowel het collegejaar als het politieke jaar zijn net weer begonnen. Studenten zitten weer fris achter de boeken terwijl de politiek discussieert over de net gepresenteerde plannen tijdens prinsjesdag. Dit is volgens de gezamenlijke politieke jongerenorganisaties in Leiden dan ook het ideale moment voor een debat met tweede kamerleden over het hoger onderwijs. (De gezamenlijke jongerenorganisaties bestaan uit Rood, DWARS, JS, JD, CDJA en JOVD)



Dit debat zal plaatsvinden op maandag 22 september in het klein auditorium, gevestigd in het Academiegebouw van de Leidse Universiteit. (Rapenburg 73) Tijdens dit debat zullen de volgende kamerleden met elkaar in discussie gaan: Fenna Vergeer (SP), Kees Vendrik (GroenLinks), Mariette Hamer (PvdA), Boris van der Ham (D66) en Cisca Joldersma (CDA). Het debat zal geleid worden door Prof. Dr. J.A. Bruijn, hoogleraar aan de universiteit Leiden en verbonden aan de afdeling pathologie van het LUMC.


Uiteraard zal ook het publiek ruimschoots de kans krijgen om zelf in discussie te gaan met de kamerleden. Onderwerpen die aanbod zullen komen zijn o.a.: bedrijfsleven in het hoger onderwijs, de internationale positie van de Nederlandse wetenschap en luie studenten.


De deuren zullen om 19:30 uur geopend worden, het debat zelf zal starten om 19:45 uur. Na afloop van het debat kan er nageborreld worden in café de Grote Beer. (Rembrandtstraat 27)





Ingezonden persbericht