Ingezonden persbericht


Duizenden schapen drijven doelloos in zee
CIWF START E-MAIL PROTEST

Gisteravond (zondag 21 september) was het schokkende nieuws te zien in het 8 uur journaal: een schip met meer dan 57.000 Australische vaart al wekenlang doelloos in de zee rond Saoedie Arabië, nadat dit land weigerde de dieren toe te laten. In de verzengende hitte zitten de dieren dicht op elkaar op een overvolle boot. Bijna 4000 dieren zijn inmiddels al bezweken en een veel grotere ramp dreigt wanneer er niet snel actie wordt ondernomen.
CIWF heeft de afgelopen week hard aangewerkt om de aandacht op deze schrijnende situatie te vestigen en de Australische regering te vragen met spoed maatregelen te nemen om de dieren uit hun lijden te verlossen.

CIWF-Nederland start vandaag een E-mail-protestactie, vanaf www.ciwf.nl,

waarmee iedereen bij de Australische regering kan protesteren tegen dit dierenleed, én tegen de Australische export van levend vee. Dit geval staat immers niet op zich: elk jaar exporteert Australië ca. 6 miljoen schapen. Alleen al in 2002 overleefden meer dan 73.000 dieren de lange zeereis naar het Midden-Oosten of het Verre Oosten niet. CIWF eist daarom dat Australië direct een einde maakt aan deze wrede handel.

Doe mee aan de e-mail actie en stuur dit bericht naar zoveel mogelijk bekenden door.
Je vindt het E-mail protest op: www.ciwf.nl/cormo.html


---
Compassion In World Farming Nederland
Postbus 1305
6501 BH Nijmegen
telefoon 024-3555552
fax 024-3551777
website: www.ciwf.nl