Gemeente Leiden

Persbericht

Dit is een gezamenlijke persuitnodiging van de gemeente Leiden en het kenniscentrum Grote Steden

Uitnodiging voor de pers

Kennisatelier in Leiden: Hoe bereikbaar zijn steden?

Publicatiedatum: 22 september 2003

Den Haag, 22 september - Op 25 september vindt in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden een kennisatelier plaats over de bereikbaarheid van steden. Dit kennisatelier wordt georganiseerd door het kenniscentrum Grote Steden in samenwerking met de gemeente Leiden en platform Verdi. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Bereikbaarheid wordt door de steden als een toenemend probleem ervaren. Het tast de vitaliteit in economisch, fysiek en sociaal opzicht aan. Zowel de bereikbaarheid van de stad en zijn economische centra als de bereikbaarheid binnen de stad vragen in toenemende mate om een effectieve aanpak. Deze vraagstukken moeten blijvend onder de aandacht van beleidsmakers en beslissers van steden en departementen worden gebracht. Daarom vindt dit kennisatelier plaats.

Tijdens de bijeenkomst wordt gekeken naar de huidige situatie van de bereikbaarheid van Leiden. Van welke aard zijn de problemen en welke oplossingen heeft de gemeente hiervoor bedacht? Vooral de nut en noodzaak van transferia en park & ride voorzieningen komen aan de orde. Ook worden de ervaringen van Leiden gespiegeld aan de situatie van de gemeente Groningen. Verder geeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan hoe het tegen de problemen en oplossingen aankijkt.

Na de inleidende presentaties, brengen deelnemers een bezoek aan projecten in Leiden, zodat ze met eigen ogen kunnen ervaren hoe de kennis in de praktijk wordt toegepast en wellicht is in te voeren in de eigen gemeente. Tijdens het locatiebezoek en in het afsluitende plenaire gedeelte van de dag gaan de deelnemers met elkaar in discussie met vertegenwoordigers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Provincie Zuid Holland.

Het kennisatelier vindt plaats op 25 september van 13.00 tot 17.30 uur in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden. Voor het volledige programma kunt u kijken op www.hetkenniscentrum.nl onder ateliers.

Deze pagina is gewijzigd op 22-09-2003