Ingezonden persbericht


Vernieuwd GemeenteBanen.nl helpt banenzoekers bij sollicitatie op moeilijke arbeidsmarkt

JobsRepublic introduceert vandaag de nieuwste versie van GemeenteBanen.nl, het grootste wervingsmedium voor gemeenten en andere lagere overheden. De nieuwe versie van GemeenteBanen.nl biedt naast tal van andere verbeteringen en aanpassingen een aantal nieuwe mogelijkheden die actieve banenzoekers moeten ondersteunen bij het solliciteren op de huidige arbeidsmarkt. Meest in het oog springend is de nieuwe schrijfservice voor cv s en sollicitatiebrieven, die een primeur is op de Nederlandse markt.

Primeur: Laat je cv of brief schrijven door een specialist

Met de introductie van de cv-schrijfservice is GemeenteBanen.nl de eerste professionele partij in Nederland, die deze service op deze schaal aanbiedt. De nieuwe dienst voorziet in het upgraden of volledig nieuw opstellen van het cv en de sollicitatiebrief van een banenzoeker door ervaren loopbaanadviseurs. De service druist in tegen de algemeen geldende opvatting dat je als banenzoeker je cv en sollicitatiebrief zelf dient op te stellen. Juist in de huidige arbeidsmarkt is de persoonlijke presentatie en met name de eerste indruk cruciaal voor een succesvolle sollicitatie aldus Eric van Bourgonje, Research & Developmentmanager van JobsRepublic. Ten onrechte wordt het cv nog vaak gezien als een droge opsomming van feiten en activiteiten die je in het verleden hebt ondernomen, terwijl het eigenlijk een marketingmiddel is waarmee je jezelf op de juiste wijze kunt positioneren en minstens zo belangrijk kunt onderscheiden van andere kandidaten voor dezelfde functie.

Gegarandeerde tevredenheid

In de afgelopen jaren heeft JobsRepublic ruime ervaring opgedaan met de wijze waarop banenzoekers zich presenteren in hun cv. Van Bourgonje: Uit de vele cv s die via onze sites toegankelijk zijn voor werkgevers blijkt dat banenzoekers met zeer goede papieren niet zelden slecht in staat zijn zichzelf in een cv goed te presenteren. In een pilot-traject dat JobsRepublic in samenwerking met haar partner Talentenbureau TalentFirst heeft opgezet, bleek dat er zeer verrassende resultaten konden worden behaald. Eén banenzoeker die al tientallen keren was afgewezen op basis van zijn brief en cv werd nu opeens bij de eerste de beste sollicitatie uitgenodigd. We gaan nu nog niet zover dat we garanderen dat een kandidaat wordt uitgenodigd, maar sluiten niet uit dat we dit in de toekomst wel gaan doen. Als de resultaten uit het pilot-traject representatief blijken te zijn, zullen we dit serieus overwegen. Wel geven we een tevredenheidsgarantie af. We gaan met een banenzoeker net zolang door tot we een cv of brief hebben waar diegene 100% tevreden mee is aldus Van Bourgonje.

Loopbaancentrum

De nieuwe cv services worden ondergebracht in het eveneens nieuwe GemeenteBanen Loopbaancentrum. Naast de genoemde diensten introduceert GemeenteBanen als eerste carrièresite eigen workshops en loopbaanadviestrajecten onder eigen label. Deze nieuwe services moeten banenzoekers actief ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes in hun loopbaan.

GemeenteBanen.nl

GemeenteBanen.nl bestaat inmiddels drie jaar en is in die periode met gemiddeld 400 nieuwe vacatures per maand, 100.000+ unieke bezoekers per maand en bijna 300 permanent aangesloten overheden, uitgegroeid tot het grootste wervingsmedium voor de lagere overheid.

JobsRepublic E-Recruitment Solution Providers & Publishers

Jobsrepublic is volledig gespecialiseerd in de ontwikkeling van webbased e-recruitment applicaties en carrièresites. Naast de ontwikkeling van een uitgebreide serie e-recruitmentproducten exploiteert de organisatie een vijftal doelgroepgerichte carrièresites, waaronder ZorgBanen.nl en OverheidsBanen.nl.

Voor meer informatie over dit persbericht, kunt u contact opnemen met Eric van Bourgonje, COO Research & Development van JobsRepublic: evbourgonje@jobsrepublic.com, tel. 072-5821020.

Voor meer algemene informatie over JobsRepublic en GemeenteBanen.nl kunt u terecht op www.jobsrepublic.com en www.gemeentebanen.nl en/of direct contact opnemen via telefoon 072-5821020 of E-mail info@jobsrepublic.com