Gemeente Stede Broec 22-9-2003
Werk aan riool La Reinelaan stilgelegd

Er zijn problemen met het materiaal voor de vernieuwing van de riolering in de La Reinelaan. Eind vorige week is in overleg met de aannemer besloten het werk stil te leggen.

Een deel van de nieuwe rioolbuizen blijkt kapot te gaan als ze in de grond aan elkaar gekoppeld worden. De oorzaak ligt mogelijk in de kunststof bekleding van de uiteinden. Vrij snel werd duidelijk dat het knappen van de buizen geen incident was; er gingen er steeds meer kapot. Het materiaal (gres, een gebakken klei) is al tientallen jaren in gebruik. Het formaat van de buizen ?ze hebben een doorsnee van één meter- is wel nieuw voor Nederland. De fabrikant is erbij geweest en heeft inmiddels bevestigd dat de manier waarop de buizen worden gelegd niet de oorzaak van het probleem kan zijn.

Aannemer Ooms overlegt dinsdag 23 september met de fabrikant van de rioolbuizen. Wethouder D. Ligthart van Grondgebiedszaken hoopt daarna snel de draad weer op te pakken. Vertraging is echter onontkoombaar.

Zodra er meer duidelijkheid is worden de bewoners van de La Reinelaan via een brief op de hoogte gesteld van de situatie en van de verwachte ontwikkelingen. We denken de brief woensdag of donderdag (24/25 september) te kunnen bezorgen.