1e persbericht van maandag 22 september 2003

Eindhoven 22-09-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Aangehouden na wegnemen auto-embleem

De politie kreeg maandagmiddag een melding dat op het Winkelcentrum Woensel een Mercedes ster van een auto werd afgehaald door vijf jongens. Hierop ging de politie in de omgeving op zoek naar de jongens. Op de Vlokhovenseweg zagen ze vijf jongens fietsen die aan het signalement voldeden. Twee 15-jarige verdachte Eindhovenaren konden rond 14.50 uur aangehouden worden op de Samarialaan. De andere drie zagen kans om te ontsnappen. De politie is op zoek naar het drietal. De twee verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bureau HALT zal de zaak verder afwerken.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Leenderweg is maandag tussen 19.00 en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Drie personen werden bekeurd omdat ze geen helm op hadden.

Bladel: Verdachte van bedreiging met wapen aangehouden

In zijn woning in Bladel is maandagmiddag rond 16.15 uur een 61-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een 18-jarige en een 17-jarige jongen uit Bladel met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Dit zou gebeurd zijn toen de jongens maandagochtend net na middernacht met hun bromfiets over de Tipmast reden. Plotseling sprong toen een man uit de bosjes met een op een vuurwapen lijkend voorwerp in zijn hand. De geschrokken jongens zagen meteen kans om te vluchten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Budel Dorplein: Verdachte van inbraak aangehouden

Op de Nieuwstraat is maandagochtend rond 8.20 uur een 18-jarige jongen uit Budel-Schoot aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een horecagelegenheid aan het Boszicht van 23 op 24 juni jl. Een toegangsdeur werd toen opengebroken om vervolgens onder andere een magnetron, bier en frisdrank weg te nemen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Motorrijdster gewond

Op de kruising Loon Regenweg is maandagmiddag rond 15.30 uur een 23-jarige motorrijdster uit Bakel gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 49-jarige automobilist uit Budel, die over het Loon reed, op de kruising linksaf sloeg en hierbij geen voorrang verleende aan de motorrijdster die hem tegemoet kwam rijden over het Loon. De vrouw liep een verwonding aan haar elleboog op. Zij is naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Nuenen: Auto gestolen

Vanaf de Kruisakker is tussen zondagavond 21.00 uur en maandagochtend 7.30 uur een groene Renault Kangoo met het kenteken 13-GD-HZ gestolen.

Someren: Verdachte van woninginbraak aangehouden

Op de het politiebureau in Asten is maandagmiddag rond 14.00 uur een 55-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Slievenstraat op maandag 1 september jl. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.