Ingezonden persbericht


Zangeres Do bestelt eerste Kinderpostzegels 2003

Op dinsdag 23 september zal zangeres Do (Dominique) als eerste Nederlander haar bestelling plaatsen voor de nieuwe Kinderpostzegels. Do zal daarmee de officiële aftrap geven voor de landelijke Kinderpostzegelactie 2003 die de dag daarna van start gaat. Vier kinderen zullen Do in Het Land van Ooit mee terug nemen naar de Middeleeuwen en haar uitnodigen om op gepaste wijze haar bestelling te doen. Het thema van de actie is dit jaar 'Kind en Cultuur'. De zangeres is uitgenodigd haar bestelling te plaatsen als één van de nieuwste veelbelovende jonge artiesten die Nederland rijk is.

Elk jaar plaatst een bekende Nederlander geheel in de stijl van het thema van de Kinderpostzegelactie, de Eerste Bestelling voor de nieuwste Kinderpostzegels. Dit jaar zal zangeres Do op ludieke wijze de eerste Kinderpostzegels van 2003 bestellen en daarmee een voorbeeld geven voor de rest van Nederland. De vier basisschoolleerlingen die de bestelling van Do in ontvangst zullen nemen, hebben eerder dit jaar de Promotiewedstrijd van de Stichting Kinderpostzegels Nederland gewonnen. Hen was gevraagd hoe zij de Kinderpostzegels zouden promoten als zij de baas zouden zijn. Als hoofdprijs spelen de leerlingen, naast Do, nu zelf een hoofdrol in de promotiecampagne van de Kinderpostzegels. De kinderen bellen op 23 september aan bij het Roze Kasteel in Het Land van Ooit waar Do de deur zal openen...

Actie vóór en dóór kinderen bestaat 55 jaar
De dag na de Eerste Bestelling, op woensdag 24 september, gaan in heel Nederland ongeveer 250.000 kinderen uit groep 7 en 8 van bijna 6.000 basisscholen op pad om bestellingen voor Kinderpostzegels en wenskaarten te verzamelen. De scholenactie is de belangrijkste fondswervende actie van de Kinderpostzegels. Het is de actie vóór en dóór kinderen en die bestaat dit jaar 55 jaar. Hoewel de eerste Kinderpostzegel dateert uit 1924, gingen pas in 1948 voor het eerst basisschoolleerlingen langs de deuren om bestellingen op te nemen. Met de opbrengst van deze actie steunt de Stichting Kinderpostzegels Nederland jaarlijks honderden projecten in binnen- en buitenland en geeft op die manier kinderen die dat nodig hebben een steuntje in de rug. Zo worden bijvoorbeeld projecten gesteund voor kinderen met een handicap, opvang van straatkinderen of kinderen die het slachtoffer zijn van geweld.