TomTom en HP bundelen krachten in complete navigatieoplossing

Twee marktleiders bieden een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken navigatieoplossing

Amsterdam, 23 september 2003 - TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, werkt samen met HP om een complete alles-in-een-navigatieoplossing aan te kunnen bieden. In dit navigatiepakket is opgenomen TomTom Navigator met TomTom's draadloze GPS ontvanger en HP's iPAQ h1940, een handheld PC met Bluetooth. "Door onze oplossing te combineren met HP's iPAQ h1940, is het voor klanten mogelijk een complete navigatieoplossing aan te schaffen voor een betaalbare prijs," zegt Corinne Vigreux, verkoop- en marketing directeur van TomTom. Het navigatiepakket bevat de volgende onderdelen:

* HP iPAQ h1940

* TomTom Bluetooth (draadloze) GPS ontvanger

* TomTom Navigator software

* Kaarten van één land of regio

* TomTom Car Kit
"Door de bundeling van krachten brengt HP zijn ervaring als marktleider op het gebied van Pocket PC in op de markt van de persoonlijke navigatiesystemen. Het resultaat daarvan is een complete navigatieoplossing voor een lage prijs," aldus Rob Idink, directeur van HP's handheld-activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Tomtom Navigator is een betaalbare en flexibele oplossing voor een bekend probleem - hoe van A naar B te komen. Het biedt de gebruiker essentiële navigatiemogelijkheden zoals gesproken richtingaanwijzingen, 3D-beelden en suggesties om het reizen per auto gemakkelijker en veiliger te maken. De car-mounting kit van TomTom zorgt voor een goede positie van de Pocket PC waardoor aanwijzingen op het scherm gemakkelijk te zien zijn. Ook zorgt de kit voor het opladen van de batterij.

HP's iPAQ h1940 is een stijlvolle krachtige Pocket PC. Het apparaat is slechts 12,8 mm dik en met een gewicht van 124 gram is het de lichtste Pocket PC die op de markt is. Door de ingebouwde Bluetooth technologie kan de Pocket PC draadloos communiceren met de TomTom Bluetooth GPS ontvanger. De navigatieoplossing kan ook buiten de auto gebruikt worden. De iPAQ h1940 biedt verder een Secure Digital Input/Output (SDIO), een verwijderbare batterij en een Image Viewer.

Het TomTom navigatiepakket is leverbaar vanaf 3 oktober en is o.a verkrijgbaar bij Office Center, Dynabite, Dixons, PDAShop.nl, RAF en MediaMarkt.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van producten voor handheld computers. TomTom biedt mobiele gebruikers een brede reeks aan reizen gerelateerde software, waaronder persoonlijke navigatiesystemen, reisgidsen en woordenboeken. TomTom BV (voorheen Palmtop Software) is in 1991 opgericht in Nederland en heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Boston. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. TomTom is door Intermediair verkozen tot meest innovatieve ICT-bedrijf van 2003. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.

Beeldmateriaal kunt u vinden op: www.mcsonline.nl



Ingezonden persbericht