Gemeente De Ronde Venen

Voorstel om trapveld CSW in te richten als half voetbalveld 23-09-2003

Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen stelt de gemeenteraad voor het verzoek van de Wilnisse voetbalvereniging CSW te honoreren om een trapveldje in te richten als half-voetbalveld. Rond het veld moet een hek worden aangebracht om vervuiling door honden en zwerfvuil te voorkomen. Voor de kosten van de aanleg zullen meerdere offertes gevraagd worden.

Sinds het voetbalseizoen 1996/97 is het aantal jeugdleden van CSW aan de Pieter Joostenlaan in Wilnis toegenomen van 287 naar 371 nu. Ofwel: 25 jeugdteams toen en 33 jeugdteams nu. CSW verwacht dat het aantal jeugdleden de komende jaren verder zal groeien tot circa 430 jeugdleden (= 39 teams) in het seizoen 2006/07. De afgelopen jaren heeft CSW het stijgende ledenaantal nog kunnen opvangen op de beschikbare velden van het sportpark, maar gelet op de prognose verwacht de club binnenkort een ledenstop te moeten afkondigen.

Naast het trainingsveld van CSW ligt een openbaar stuk groen ter grootte van een trapveld (half-voetbalveld). CSW heeft de gemeente verzocht dat trapveldje in te richten als half-voetbalveld conform KNVB-normen. Daardoor zou het veld in het weekend gebruikt kunnen worden voor wedstrijden van jeugdelftallen, met name door de F-pupillen.
Op werkdagen blijft het veld toegankelijk voor jeugd uit de buurt. Het sportpark van CSW is gevestigd tussen een dijk en woonwijken. Andere uitbreiding is niet mogelijk.

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de aanleg van dit veld. Daarvoor is een investeringsbudget nodig van circa 66.000. De exploitatielasten komen daardoor op ongeveer 12.000 per jaar. Hierbij zijn zowel de kosten voor het jaarlijks onderhoud, als de huuropbrengst verwerkt. Het voorstel wordt voor behandeling aangeboden aan de raadscommissie Financiën.