Provincie Flevoland




Aanpassing verkeersomleidingen i.v.m. sloop brug nabij Marknesse

In Marknesse is de aannemer volop aan het werk met de sloop van de brug en de werkzaamheden verlopen voorspoedig. Een groot deel van verkeer heeft zijn weg via de omleidingsroutes gevonden. Er is echter ook geconstateerd dat een gedeelte van het verkeer een sluiproute neemt via het centrum van Marknesse. Om het centrum te ontlasten zal de Marknesserweg tussen de Emmeloordseweg en de Oosterringweg weer opensteld worden voor het verkeer. Verder zal de omleidingsroute via Kraggenburg voor het verkeer uit Blokzijl met bestemming Marknesse worden opgeheven. In de loop van deze week zal deze aanpassing doorgevoerd worden.

De afsluiting van het gedeelte Marknesserweg zal weer tijdelijk worden ingesteld zodra de onderhoudswerkzaamheden aan de rotonde Oosterringweg Marknesserweg plaatsvinden. Dit zal naar verwachting medio november gebeuren.

De werkzaamheden, uitgevoerd in opdracht van de Provincie Flevoland, zijn begin september gestart. De hoge brug wordt vervangen door een grote duiker in de Marknesservaart. Ten gevolge van de het werk is de Vollenhoverweg ter hoogte van Marknesse afgesloten en zijn er omleidingsroutes ingesteld om het interregionale verkeer door Marknesse zo veel mogelijk te mijden. Voor het lokale verkeer blijft Marknesse bereikbaar via het bedrijventerrein (Expansie), Marknesserweg Emmeloordseweg, Leemringweg en Oosterringweg. De uitvoering van het werk en de afsluitingen duren tot eind van dit jaar.