Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (23/9)

dinsdag, 23 september 2003

Vrouw aangehouden voor stalking

BREDA- De politie heeft gisteravond een 27 jarige vrouw aangehouden, die een ruit van de woning van de ouders van haar voormalige vriend had ingegooid. Het gezin ondervindt al geruime tijd last van de vrouw, die bij herhaling aan de deur komt om het gezin te treiteren en te pesten. Onder verzet kon de politie de vrouw aanhouden en in de boeien slaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Gisteravond rond 20.00 uur verzocht een gezin in de wijk Haagse Beemden politieassistentie toen de voormalige vriendin van hun zoon voor de zoveelste keer aan de deur stond en nu de ruiten dreigde in te gooien. Toen de politie de straat in reed hoorde ze al het glasgerinkel en bleek de vrouw met een braadpan de ruit van de woonkamer te hebben ingeslagen. Onder een regen van scheldwoorden probeerde de politie de vrouw te kalmeren, maar daar bleek ze niet bevattelijk voor te zijn. Uiteindelijk zat er niets anders op dan de vrouw aan te houden. Ook dat ging met de nodige moeite en verzet. Volgens het gezin heeft hun zoon de contacten met de vrouw verbroken en blijft ze nu het gezin het leven zuur maken. De vrouw is aangehouden voor vernieling en stalking.

Vrouw aangehouden voor vernieling auto

BREDA- De politie heeft gisteravond een 30 jarige vrouw zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden, die uit ongenoegen en spiegel van een auto vernielde. De vrouw werd in het kader van het Vastproject, een project ter bestrijding van overlast, het NS station uitgezet. Toen zij eenmaal buiten was uitte ze haar ongenoegen op een geparkeerde auto en sloeg de spiegel eraf. De politie heeft de vrouw aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Speeltoestellen in brand

BREDA - Aan de Daniel Marotstraat zijn de speeltoestellen, die daar een dag stonden, gisteravond in brand gestoken. De omvang van de schade is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Heg in brand

BREDA- Aan de achterzijde van een tuincentrum aan de Luikstraat is een heg in brand gestoken. Ook enkele pallets en een grote plastic plantenbak gingen in vlammen op. De brandweer heeft de brand geblust. Daders waren gevlogen.

Resultaten bromfietscontrole

BREDA- Tijdens een gisteravond gehouden bromfietscontrole van het politieteam Centrum, samen met het Scooterteam, zijn in totaal 38 scooters/bromfietsers bekeurd. Ook hier was weer 50% van de bromfietsen opgevoerd. Van de 38 bromfietsen waren er 13 wel in orde. Voor het niet dragen van de helm vielen 6 bekeuringen.

Verkeersongeval met letsel

STANDDAARBUITEN - Maandagmiddag omstreeks 17.45 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats tussen twee vrachtautos op de Rijksweg A59 te Standdaarbuiten. Beide vrachtautos van dezelfde transportondernemer uit Hillegom reden over de A59 komende uit de richting van Willemstad. De bestuurder van de eerste vrachtauto moest plotseling in verband met filevorming remmen. Zijn collega die in de tweede vrachtauto reed zag dit te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Deze bestuurder raakte licht gewond. Het personeel van een toevallig aanwezige ambulance verleende eerste hulp.

Bromfietser gaat onderuit op bevuild wegdek

STANDDAARBUITEN Een 26 jarige bromfietser uit Oudenbosch is vanmorgen om 11.30 op de Langeweg Zuid in Standdaarbuiten onderuit gegaan toen hij kennelijk over een laagje modder reed dat door de regenval van vanochtend glibberig was geworden. De bromfietser is voor onderzoek overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.

Automobilist botst met bromfietser

BREDA Een 17 jarige bromfietser uit Oosterhout is vanmorgen op de Oosterhoutseweg in Teteringen gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden die rechtsaf sloeg. De auto werd bestuurd door ene 73 jarige man uit Teteringen. De bromfietser is voor onderzoek in verband met heupklachten overgebracht naar het Pasteurziekenhuis in Oosterhout.

Diefstal bromfiets

ZEVENBERGEN - Gisterenmiddag is vanaf het NS-station aan de Stationslaan te Zevenbergen een bromfiets, merk Peu Viva City ontvreemd. Waard onbekend.

Bron: R.v.Kuik