Politie Zaanstreek-waterland



06:15 22-SEP-03
LOC: PURMEREND, CAVALJEPLEIN

Automobilist slaat jongen met ijzeren staaf

Een nog onbekende automobilist heeft omstreeks kwart over zes in de ochtend een 15-jarige jongen met een ijzeren staaf tegen een elleboog en zijn zij geslagen. Even daarvoor werd de jongen, mogelijk met dezelfde staaf, van achteren tegen zijn hoofd geslagen. Hij hield een stevige hoofdpijn, gekneusde ribben en een blauwe plek op zijn elleboog over aan de mishandeling. De jongen fietste op het Cavaljeplein toen een achter uit rijdende auto hem aanreed. Daardoor kwam hij bijna ten val. Vervolgens stapte de bestuurder uit en begon de jongen uit te schelden. Toen de jongen weg wilde fietsen werd hij mishandeld. Daarna stapte de man in zijn auto en reed weg. Het betrof een man tussen de 20 en 30 jaar oud met een stevig postuur. Hij was ongeveer 1.90 m lang, had donker kort krullend haar en een Zuid Europees of Noord Afrikaans uiterlijk. De man reed in een grote blauwe auto. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen kontact opnemen met het wijkteam Overwhere via 0900-8844

13:05 22-SEP-03
LOC: KROMMENIE, NOORDERVAARTDIJK

Speedboot gestolen

In de avond of nacht van zondag op maandag werd een speedboot ontvreemd. De boot lag aan een gemeentelijke ligplaats met een kabelslot aan de walkant vastgemaakt. Toen de eigenaar bij de ligplaats kwam hing er alleen nog een stuk touw aan de wal. Het betreft een witte speedboot van het merk Spectrum, type 441CLX met het registratienummer YT-01-68. Een 40 PK Mercury buitenboordmotor is met bouten aan de boot vastgemaakt.

15:45 22-SEP-03
LOC: PURMEREND

Verdachten voor berovingen aangehouden

Een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden uit Purmerend, werden door de politie in hun woning aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij twee berovingen van mobiele telefoons in de avond en nacht van 31 augustus op 1 september. Daarbij werd een 25-jarige Volendammer onder bedreiging beroofd van zijn mobiele telefoon. Later in de nacht werd een mobiele telefoon uit de handen van een 26-jarige vrouw uit Volendam gegrist. In beide gevallen kwam het signalement van de daders overeen. Uit politieonderzoek is de identiteit van de aangehouden verdachten naar voren gekomen. Beiden zijn in verzekering gesteld en worden gehoord.

16:11 22-SEP-03
LOC: PURMEREND, JUPITERLAAN

Vrouw gewond na aanrijding op oversteekplaats

Een 55-jarige vrouw uit Volendam werd met onbekend letsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht, nadat zij op een oversteekplaats was aangereden. Een 47-jarige automobiliste, eveneens uit Volendam, had de vrouw bij nadering van de oversteekplaats te laat gezien, vermoedelijk mede wegens een geparkeerd busje aan de kant van de weg. Het slachtoffer was achter het busje vandaan gekomen, waarna de automobiliste het niet meer kon beremmen.

16:59 22-SEP-03
LOC: PURMEREND, N244 THV VIADUCT OVER PURMERRINGVAART

Dode na frontale aanrijding

Bij een frontale aanrijding tussen een bus en een personenauto is een 53-jarige automobilist uit Assendelft dodelijk verongelukt. Het slachtoffer kwam uit de richting van Volendam en raakte op het viaduct door onbekende oorzaak met de linkerzijde van zijn auto op de rijstrook voor het tegemoet komende verkeer. Daar ontstond een frontale aanrijding met een streekbus, tengevolge waarvan het slachtoffer vrijwel op slag dodelijk verongelukte. In de bus bevonden zich, behalve de chauffeur, nog enkele passagiers. Geen van hen raakte gewond. Door de ravage is de weg ongeveer twee uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

20:17 22-SEP-03
LOC: PURMEREND, A7

Dode en vier gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval met een personenbusje is een 20-jarige vrouw uit Duitsland dodelijk verongelukt. De overige inzittenden, waaronder de 22-jarige bestuurster, werden met verschillende verwondingen naar het VU en AMC ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Daar bleek, dat alleen de bestuurster wegens hoofdwonden werd opgenomen. De andere gewonden konden na behandeling de ziekenhuizen weer verlaten.
Het ongeluk gebeurde tijdens hevige regenval. Het busje reed op de linkerrijstrook van de A7 in de richting van Purmerend. Vermoedelijk tengevolge van de regenval raakte het busje in een slip en kwam tegen de vangrail terecht. Daarna is het busje gekanteld en kwam tegen diezelfde vangrail tot stilstand. Tijdens de buiteling is het dodelijk slachtoffer uit het busje geslingerd en kwam tussen de vangrails terecht. Daar is zij kort na het ongeval overleden. Ook de bestuurster werd uit het busje geslingerd. Doordat dit kantelde kwam zij tussen het busje en de weg bekneld te zitten. Alle slachtoffers werden door de brandweer bevrijd en met diverse ambulances naar de ziekenhuizen gebracht. De weg is ongeveer drie kwartier afgesloten geweest.

23:27 22-SEP-03
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Politie zoekt getuigen van steekpartij

Naar aanleiding van een steekpartij maandagavond rond 23.20 uur op het stationsplein in Zaandam, waarbij een 31-jarige Zaandammer meerdere steekwonden opliep, is de politie op zoek naar getuigen. Het slachtoffer liep het stationsplein op richting de roltrap, toen hij een man vanaf de roltrap zijn kant op zag rennen. Dit betreft een man van tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.70 m lang, met een onverzorgd, Zuid-europees/Zuid-Amerikaans uiterlijk, een bleke huiskleur en een smal postuur. Deze man droeg een donkergrijze trui met capuchon met rode letters aan de voorkant en een legerbroek. Daarbij rende de man om een groepje mensen heen dat voor de regen stond te schuilen onder de luifel van de roltrap. Bij het slachtoffer aangekomen zou de dader iets hebben gezegd in het Spaans, waarna de Zaandammer meerdere keren werd gestoken. Ondanks zijn verwondingen ging het slachtoffer er hardlopend vandoor de Gedempte Gracht op, met de dader in zijn kielzog. Op het Ankersmidplein lukte het de Zaandammer door druk te gebaren een bus staande te houden en daar in te stappen om zo aan zijn belager te ontsnappen. Het slachtoffer vertelde aan de door de buschauffeur gewaarschuwde politie dat hij de dader niet kende, maar wel eerder op de avond op station Koog-Zaandijk had gezien. Rond 22.45 uur had de man hem daar middels een handgebaar om een vuurtje gevraagd. De Zaandammer voldeed aan dit verzoek, waarbij verder niet gesproken werd. De politie is tevens op zoek naar mensen die dit hebben gezien. Men kan contact opnemen met politiewijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

10:18 23-SEP-03
loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT/ SYMON CLAESZSTRAAT

Botsing tijdens rijexamen

Een 36-jarige vrouw uit Koog ad Zaan is tijdens haar eerste rijexamen betrokken geraakt bij een aanrijding. Bij het rechts afslaan op de kruising Peperstraat/ S. Claeszstraat, zagen zowel de vrouw als haar rij-examinator een bromfietser die zich rechts naast de auto bevond, over het hoofd. De 17-jarige bromfietspassagier uit Zaandam werd met beenletsel overgebracht naar ziekenhuis de Heel. De 16-jarige bromfietsbestuurder bleek niet in het bezit te zijn van het vereiste bromfietscertificaat.



11:32 23-SEP-03
loc.: LANDSMEER, NOORDEINDE

Buitenboordmotor gestolen

Vanaf een visboot gelegen achter het Noordeinde is tussen 06:00 uur en 06:30 uur een 4 pk Yamaha buitenboordmotor gestolen. Een buurtbewoner zag rond dat tijdstip een jonge, magere, vrij lange man uit een grote jeep met bootreclame aan de zijkanten stappen en in de richting van het bootje lopen. Getuigen of mensen die meer kunnen vertellen over deze man in combinatie met de jeep worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Landsmeer/ Oostzaan via 0900-8844.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-230903



08:00-11:00
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Snelheidscontroles

Op de Provincialeweg N247 in Middelie en op de Middenweg in de MiddenBeemster (beide 80 km per uur-wegen) werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Op beide plaatsen reed negen procent van alle bestuurders te hard. Zowel in Middelie als in de Middenbeemster werd een snelheidsoverschrijding van 45 km per uur gemeten. Op de Schermerhornerweg (80 km per uur) in de Noord-Beemster werd 's middags ook op snelheid gelet. Hier werden nauwelijks snelheidsoverschrijdingen gemeten. Van alle bestuurders hield 99% zich aan de snelheid.

13L:00-14:30 22-SEPT-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Elf verkeersovertreders staande gehouden

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer (100 km per uur) werd maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden. De snelheid van de voertuigen werd met behulp van een lasergun gemeten. In totaal werden elf verkeersovertreders staande gehouden. Behalve zes hardrijders ontvingen ook een automobilist die met de telefoon in de hand reed, twee inzittenden die geen gordel droegen en twee bestuurders wiens auto's versleten banden hadden, ook een boete.
Op de Provincialeweg in Wijdewormer werd maandagochtend alleen op snelheid gecontroleerd. Een radarauto registreerde de gereden snelheid. Het merendeel van de passanten hield zich keurig aan de snelheid. Slechts 2,12% van alle bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur.



---- --