Politie Hollands Midden
Datum: 24 september 2003

(

Motorrijder komt bij ongeval om het leven Hillegom

Een 30-jarige motorrijder uit Bennebroek is in de avond van 23 september in het LUMC aan zijn verwondingen overleden die hij die avond rond 18.05 uur opliep bij een aanrijding met een auto op de Weeresteinstraat. De motorrijder haalde vermoedelijk op de kruising met de De Ruijterstraat een 30-jarige automobilist uit Hillegom links in die juist op dat moment vanaf de Weeresteinstraat linksaf de De Ruijterstraat inreed. De motorrijder werd met zware verwondingen overgebracht naar het LUMC. Daar overleed hij later op de avond. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Man aangereden Noordwijk

Een 24-jarige man uit Leiden werd op dinsdag 23 september rond 13.05 uur op de Zwarteweg aangereden door een 49-jarige automobilist uit Katwijk. De man liep plotseling de weg op en lette niet op het daar rijdende verkeer. De automobilist kon de man niet ontwijken. De Leidenaar liep been- en rugletsel en schaafwonden op. Hij werd overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal Leiden

Een 56-jarige automobilist uit Leiden reed op dinsdag 23 september rond 13.30 uur op de Voorschoterweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De politie denkt dat alcohol een mogelijke oorzaak van het van de weg raken is. De Leidenaar liep een lichte verwonding aan het gezicht op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Daar liet de politie in verband met het vermoeden van drankgebruik een bloedproef van de man afnemen. De politie vorderde ook het rijbewijs van de man in.

Café overvallen Leiden

Een café aan de Maresingel werd op dinsdag 23 september tussen 22.00 en 22.30 uur het doelwit van een overval. Twee nog onbekende jongens kwamen het café binnen, spoten de 64-jarige medewerker een vloeistof in het gezicht gingen toen naar de kassa. Vervolgens ging het tweetal er weer vandoor. In het café waren nog drie bezoekers aanwezig. Niemand liep letsel op. Het is op dit moment nog niet bekend of de overvallers buit hebben kunnen maken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto gestolen na inbraak in woning Voorschoten

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 september werd er ingebroken in een woning aan de Willem Barentszlaan. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen na het aantreffen van huissleutels die in een slot van een in de niet afgesloten schuur van de woning stond. Uit de woning werden diverse passen, telefoons, dvd's en een autosleutel gestolen. Met deze autosleutel stal men de buiten geparkeerde Alfa Romeo. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw bij geldautomaat beroofd Alphen aan den Rijn

Een 37-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn werd op dinsdag 23 september tussen 07.00 en 07.15 uur bij een pinautomaat van een bank aan de Van Nesstraat beroofd van haar pinpas. Een nog onbekende jongen ging achter de vrouw staan en eiste haar pas en pincode die zij op een papiertje had geschreven. Toen de vrouw niet snel genoeg reageerde kreeg ze een harde klap. Daardoor viel zij op de grond en pakte de jongen de pinpas en het papiertje van haar af. Vervolgens maakte hij zich uit de voeten. De vrouw blokkeerde onmiddelijk haar pinpas. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Automobilist rijdt tegen ambulance aan Alphen aan den Rijn

Een 32-jarige automobilist uit Leiden reed op dinsdag 23 september rond 18.25 uur op de Rijksweg N11 tegen een voor hem voor het verkeerslicht afgeremde ambulance. Door de klap liep de bestuurder van de ambulance, een 47-jarige man uit De Hoef, rugletsel op. Met een te hulp geroepen ambulance werd de man overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Automobilist remt te laat Gouda

Een 50-jarige automobilist uit Gouda remde op dinsdag 23 september rond 15.45 uur op de Goudseweg te laat voor een 30-jarige automobiliste uit Haastrecht die op de weg stilstond om linksaf te slaan. Bij de aanrijding die ontstond liepen beide bestuurders licht letsel op. De Gouwenaar en de Haastrechtse werden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Frontale aanrijding tussen auto's Vlist

Op de West Vlisterdijk ontstond op dinsdag 23 september rond 17.12 uur een frontale aanrijding tussen een 23-jarige automobiliste uit Lopik en een 21-jarige automobilist uit Stolwijk. Vermoedelijk reed de Stolwijker te veel op de weghelft van de vrouw uit Lopik. Door de aanrijding belandde de auto van de vrouw in een greppel naast de weg. De brandweer verleende assistentie om de vrouw uit haar auto te bevrijden. Zij werd met een gebroken sleutelbeen en nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De Stolwijker bleef ongedeerd. De West-Vlisterdijk was door het ongeval tussen 17.30 en 21.00 uur voor het verkeer volledig afgesloten.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --