CWI / RWI

Banenmarkt op 120 CWI-vestigingen

Bekende nederlanders gaan bellen voor vacatures

Woensdag 24 september gaan tientallen bekende Nederlanders werkgevers bellen. Doel is extra vacatures te noteren voor de werkzoekenden die zaterdag 27 september te gast zijn bij de nationale banenmarkt op 120 CWI-vestigingen. In Den Haag doen onder meer mee: minister Aart Jan de Geus (SZW), Hans Blaauw (McDonalds Nederland), Henk Broeders (CapGemini Ernst&Young), Wim Deetman (burgemeester Den Haag), Harry Hendriks (Philips Nederland), Jeannette van de Ingh (zakenvrouw 2003), Kick van der Pol (Interpolis), Jacques Schraven (VNO-NCW), staatssecretaris Marc Rutte (SZW), Ella Vogelaar (Unilever) en Lodewijk de Waal (FNV). Behalve in Den Haag zullen op 24 september ook vanuit tientallen andere CWI-vestigingen burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en werkgeversverenigingen, werkgevers gaan bellen.

De vacaturewerving door prominenten is de opmaat voor de nationale banenmarkt en tegelijkertijd een onderdeel van het vacature-offensief, waarvoor het idee dit voorjaar is gelanceerd door de Raad voor Werk en Inkomen (RWI), waarin werkgevers, werknemers en gemeenten zijn vertegenwoordigd. De ambitie is om met extra inzet nog meer vacatures te werven voor het toenemende aantal werkzoekenden.

De nationale banenmarkt op 27 september biedt iedereen die op zoek is naar een baan de kans om zich te oriënteren op de duizenden vacatures die op dit moment nog open staan. Op tientallen CWI-vestigingen zijn ook presentaties van werkgevers en een aantal uitzendbureaus, waaronder Randstad, Start en Vedior. Daarnaast is er informatie over alles wat met werk te maken heeft: over beroepsopleidingen en cursussen, over solliciteren en over werken in het buitenland.