Artsen zonder Grenzen


Centraal Bureau Fondsenwerving Winnaar van de: Nobel Prijs voor de Vrede

Artsen zonder Grenzen op de 50+ Beurs
vrijdag 19 september 2003

Probeert u zich eens voor te stellen: u heeft een levensbedreigende ziekte en de enige adequate medicijnen blijken meer te kosten dan uw jaarsalaris. Of de medicijnen die wel voorhanden zijn, hebben zoveel bijwerkingen dat 1 op de 20 mensen eraan overlijdt. Dit is de realiteit voor miljoenen mensen in 'arme landen' die lijden aan levensbedreigende ziektes. Om deze onrechtvaardige situatie aan de kaak te stellen, is Artsen zonder Grenzen in 1999 gestart met de internationale campagne 'acces to essential medicines' ('toegang tot essentiële medicijnen').

Ervaar het zelf
Tijdens de 50+ Beurs nodigt Artsen zonder Grenzen u dit jaar uit om u te identificeren met één van deze patiënten. U kruipt, door middel van het Rad van onfortuin, in de huid van een patiënt met malaria, tuberculose, slaapziekte of HIV/Aids. Aan de hand van een consult met een arts van Artsen zonder Grenzen ervaart u het belang van toegang tot essentiële medicijnen.

Op deze minisite nodigt Artsen zonder Grenzen u uit om u te identificeren met een patiënt met malaria, tuberculose, slaapziekte of HIV/Aids


---
50+ Beurs: Woensdag 24 tot en met zondag 28 september Openingstijden: dagelijks van 9.30 - 17.00 uur
Artsen zonder Grenzen staat in Hal 1 van de Jaarbeurs in Utrecht
---

---