Politie Groningen

Persberichten woensdag 24 september 2003

Provincie Groningen 24-09-2003 -

Onstwedde: bejaarden gewond bij ongeval
Een 76-jarige man en twee vrouwen in de leeftijd van 72 en 82 jaar, allen uit Vlagtwedde zijn dinsdagmiddag gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval aan De Holte in Onstwedde. De slachtoffers zaten in een auto, bestuurd door de 76-jarige man. Die verloor tijdens het schoonmaken van een autoruit de controle over de auto en botste tegen een boom. De slachtoffers zijn met onder andere borstletsel naar een ziekenhuis gebracht. Geen van drieën raakte ernstig gewond. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Snelheidscontroles: dinsdag

Siddeburen: N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 860 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 120 km

Bedum: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1580 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 115 km

Winsum: N361
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 790 voertuigen, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld

Winschoten: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Bovenburen in Winschoten is dinsdagmiddag een 16-jarige bromfietsster uit Finsterwolde gewond geraakt. Het slachtoffer werd ter hoogte van de Ludensweg aangereden door een overstekende personenauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Blijham. De bromfietsster kwam te vallen en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Heiligerlee: inbrekers aangehouden
Aan de Kloosterlaan in Heiligerlee heeft de politie dinsdagmiddag een 45-jarige man en een 46-jarige vrouw, beiden uit Groningen aangehouden. Beiden worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Singellaan in Heiligerlee. Omwonenden zagen dat de man een woning binnenklom en enkele minuten later weer naar buiten kwam. Samen met de vrouw liep hij weg. Getuigen achtervolgde de twee en meldden de politie waar beiden liepen. Ze konden worden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar zijn ze ingesloten voor nader verhoor. De bewoners van de woning waar werd ingebroken waren niet thuis. Uit de woning worden in ieder geval telefoon- en fotoapparatuur vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: fietser aangehouden
Aan de Industrieweg in Hoogezand heeft de politie dinsdagnacht een 26-jarige man uit Foxhol aangehouden. De man reed zonder licht op zijn fiets en bij het uitschrijven van de bekeuring die hij daarvoor kreeg bleek dat de man nog een geldboete, eventueel te vervangen door 7 dagen hechtenis, had openstaan. De man kon niet betalen en is daarop aangehouden. De man is ingesloten en overgedragen aan de parketpolitie.

Winsum: asielzoeker aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht een 33-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan Lombok in Winsum aangehouden. De man kreeg door nog onbekende oorzaak ruzie met een 46-jarige vriend en een 49-jarige vriendin die hij na cafébezoek mee had genomen naar zijn woonunit. De verdachte bedreigde beiden met een mes en sloeg daarbij de vrouw ook nog. Een 35-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf die tussen de partijen probeerde te komen werd eveneens bedreigd. De politie werd gewaarschuwd en agenten hielden de verdachte aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Leek: dronken automobilist aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag aan het Synagogeplein in Leek een 20-jarige automobilist uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man in een zwaar beschadigde auto rijden. Hij werd staande gehouden en bleek onder invloed te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.6 promille alcohol werd gemeten. Bij onderzoek is gebleken dat de verdacht aan het Boveneind in Leek de controle over zijn auto is kwijtgeraakt en tot twee keer toe met hoge snelheid tegen een trottoirrand is gereden. Zijn auto raakte daarbij totall-loss. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: controle autogordels
De politie heeft dinsdag aan de Farmsumerweg controles gehouden op het dragen van de autogordel. Daarbij werden 800 autos gecontroleerd. Vijfentwintig mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel. Tevens kreeg een bromfietser een bekeuring voor het niet dragen van de valhelm en een automobilist kreeg een boete van 137 euro voor het niet handsfree telefoneren in de auto.

Haren: jongens beboet voor afsteken vuurwerk
Een 27-jarige inwoner uit Haren en een 39-jarige kennis uit Groningen zijn dinsdagnacht beboet voor het afsteken van vuurwerk op de Hemsterhuislaan in Haren. Ze kregen allebei een transactie van 132 euro voor het bezit van strijkers en het afsteken van vuurwerk. De strijkers, ruim veertig, zijn in beslag genomen De politie kreeg in eerste instantie een melding van een schietpartij. Later werd deze melding opgevolgd door een melding dat er sprake zou zijn van vuurwerk. De beide heren werden aangetroffen op de Bollandweg. Ze hadden ieder ruim twintig strijkers bij zich.

Groningen: autokraker aangehouden in parkeergarage
Een 33-jarige autokraker uit Groningen is dinsdagavond aangehouden in de parkeergarage aan de Popkenstraat in Groningen
Beveiligingsmedewerkers hadden gezien dat de man zich in een auto bevond op zoek naar spullen. De auto was blijkbaar opengebroken. De autokraker werd door de medewerkers aangehouden en meteen overgeleverd aan de politie die inmiddels was gearriveerd. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding en moest met geweld in de boeien worden geslagen. In een rugzak vond de politie ook nog enkele spullen die kennelijk van diefstal afkomstig waren. Het ging onder meer om een fototoestel, een autoradio en kentekenpapieren. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Rijksweg in Groningen zijn dinsdagmiddag 1310 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reed 8 procent te snel (128 voertuigen). Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u. Op de Friesestraatweg tussen Groningen en Aduard werden dinsdagmorgen 1359 voertuigen gecontroleerd op een gedeelte waar een maximumsnelheid van 80 km/u gold. Daarvan reden er 7 te hard.