Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht 24-09-2003 - Persberichten Rijn & Venen.

Vroege knaller MAARSSEN- Op dinsdagavond werd een jongen aangehouden nadat hij vuurwerk had afgestoken. Omstreeks 20.00 uur kregen agenten de melding dat een 10-jarige jongen uit Maarssen vuurwerk aan het afsteken was aan de Zwanenkamp. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de jongen op straat aan. De jongen had een hoeveelheid vuurwerk in zijn bezit. Het vuurwerk werd inbeslaggenomen. Hij werd aangehouden en zal een alternatieve straf moeten ondergaan.

Diefstal benzine BREUKELEN- Op dinsdagavond werd twee mannen aangehouden nadat hij benzine had gestolen. Omstreeks 21.50 uur werden twee mannen in de leeftijd van 20 en 27 afkomstig uit Utrecht en Zwolle aangehouden nadat ze hadden getankt zonder te betalen. Eerder die avond hadden de mannen getankt bij een tankstation aan de Rijksweg A2 en waren vervolgens zonder af te rekenen doorgereden. Na een kort onderzoek konden de mannen bij hun woning worden aangehouden.

Rijden onder invloed BREUKELEN- Op woensdagochtend werd een vrouw aangehouden nadat ze met een slok teveel op achter het stuur zat. Omstreeks 00.40 uur zagen agenten de 25-jarige automobiliste uit Eindhoven slingerend rijden over de Rijksweg A2. De vrouw werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat ze gedronken had. Op het bureau blies ze 745 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kon tevens haar rijbewijs inleveren.

Duiker aangevaren VINKEVEEN- Op zondagmiddag werd een duiker overvaren door een boot. Omstreeks 15.00 uur waren twee duikers aan het duiken in de Vinkeveenseplassen op de Noordplas bij eiland 2 en 3.

Een van de twee duikers had problemen met zijn duikapparatuur en beiden gingen naar het wateroppervlak. Toen beide personen bovenkwamen kwam er een kleine witte boot aanvaren. In de boot zat een man met twee kinderen. De man had kennelijk niet in de gaten dat er twee duikers in het water lagen en een duiker werd door de boot overvaren. Na de aanvaring stopte de schipper en riep iets naar de twee duikers. Dit was echter niet te verstaan. Vervolgens voer de man verder zonder hulp te verlenen door. De duiker liep door de aanvaring letsel op aan zijn arm en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Tot op heden is nog niet bekend wie de schipper is geweest. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanvaring en zij kunnen bellen naar de politie van het district Rijn & Venen, 0900-8844.

De man voer in een witte motorboot van ongeveer 7 meter met een blauwe rand. De buitenboord motor was blauw/grijs. In de boot zat een blanke man met kort blond haar en hij droeg een bril. In de boot zaten twee kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 en 9 jaar.