Nederlandse Spoorwegen

persbericht

Utrecht, 24 september 2003

40-MILJOENSTE PASSAGIER VOOR TREINTAXI

Treintaxi verwelkomde vanmorgen haar 40-miljoenste passagier. Dit gebeurde op NS-station Alphen aan den Rijn. Uit handen van de bekende auto-coureur Christijan Albers en de directeur van Transvision Fred Haubrich, ontving de verraste Tjip van Zanten een reischeque voor een lang weekend Berlijn.

Treintaxi begon haar service op 1 februari 1990 op dertig stations. In dat jaar introduceerde NS de Treintaxi landelijk als aanvulling op het openbaar vervoer en als een middel om het treinreizen extra aantrekkelijk te maken.

In de loop der jaren is het aantal Treintaxi-stations toegenomen. Treintaxi rijdt momenteel op 110 stations. Ook in 2004 is het aantal stations waar Treintaxi rijdt 110.

Treintaxi bedient momenteel ongeveer 50 procent van alle Nederlandse huisadressen. Landelijk maakten in 2002 ruim 2,5 miljoen passagiers gebruik van Treintaxi.

De belangrijkste kenmerken van het uniforme systeem dat in 1990 is ontwikkeld als landelijk voor- en natransport voor de trein: Treintaxi is een deeltaxi: passagiers die in dezelfde richting reizen delen de Treintaxi; Treintaxi rijdt iedere dag van de eerste tot en met de laatste trein; Treintaxi rijdt van station naar deur en vice versa; de prijs per rit is vast en bedraagt E 3,80 per persoon en vanaf 1 januari 2004 E 4,00 per persoon. Een kaartje is te koop bij de NS-kaartautomaat.


Noot voor de redactie (

Nederlandse Spoorwegen