Ingezonden persbericht

Philip Vanhoutte nieuwe president Plantronics Europa

Hoofddorp (Nederland), 24 september 2003 - Plantronics maakt vandaag bekend dat Philip Vanhoutte is benoemd tot president Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Philip Vanhoutte, voormalig vice-president marketing bij de divisie mobiele communicatie van Sony Ericsson, volgt na vier succesvolle jaren Jean-Claude Malraison op. Jean-Claude blijft in dienst bij Plantronics, en zal leiding gaan geven aan enkele speciale projecten. Daarnaast zal hij meer tijd gaan besteden aan zijn persoonlijke interesses.

De benoeming van Philip Vanhoutte komt in een belangrijke periode voor Plantronics. Eerder dit jaar bracht de onderneming een nieuwe serie prijswinnende draadloze producten op de markt voor consumenten onderweg en op kantoor. Vanhoutte zal zich vooral gaan richten op het verder ontwikkelen van de Europese markt voor Plantronics en hij zal verder bouwen aan de leidende positie in de consumentenmarkt die Plantronics onder Jean-Claude Malraison heeft opgebouwd.

Ken Kannappan, president en CEO van Plantronics, is ervan overtuigd dat deze benoeming een uitstekende keuze is: "Philip brengt een schat aan ervaring met zich mee in de business-to-businessmarkt op het gebied van telefonie, computers en de bedrijfsvoering in contactcenters. Zijn meest recente ervaring bij Sony Ericsson zal van pas komen bij het zo goed mogelijk gebruik maken van de enorme groei in het gebruik van headsets die de consumentenmarkt momenteel doormaakt."

Over Jean-Claude Malraison voegt Ken Kannappan toe: "Jean-Claude heeft in zijn tijd als algemeen directeur de positie van Plantronics in Europa, het Midden-Oosten, en Afrika enorm verbeterd. De Raad van Bestuur en de medewerkers van Plantronics hebben bijzonder veel waardering voor het hoge niveau waarop hij jarenlang succesvol leiding gaf aan het bedrijf."

Philip Vanhoutte is 48 jaar, heeft een graad in marketing en brengt een schat aan ervaring met zich mee uit diverse marketingfuncties bij bekende IT-bedrijven als Sony Ericsson, Dell and Fujitsu. In zijn functie als onderdirecteur marketing bij Sony Ericsson was hij een toonaangevend lid van het managementteam dat vorm gaf aan de ontwikkeling van het merk en de verkoop van mobiele producten. Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonorganisaties, zakelijke afnemers en de consumentenmarkt. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.
---

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma*
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl
Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties


* een foto van Philip Vanhoutte is op aanvraag verkrijgbaar.
---