Gemeente Grave

Hertaxaties WOZ; Taxateurs kunnen zich legitimeren

Enkele maanden geleden is de gemeente Grave gestart met de hertaxatieronde in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (Wet woz). Alle onroerende zaken worden eenmaal per jaar opnieuw worden getaxeerd. Het gaat ditmaal om de waarde naar waardepeildatum 1 januari 2003.

De taxaties in de gemeente Grave worden uitgevoerd door taxateurs van Ingenieursbureau Oranjewoud. Op dit moment worden alle niet-woningen (bedrijfspanden, scholen, enz.) van een nieuwe woz-waarde voorzien. Over enkele maanden wordt gestart met de herwaardering van woningen, waarbij een aantal woningen inpandig wordt opgenomen. Als uw woning is geselecteerd voor zon inpandige opname, dan wordt u hiervan altijd schriftelijk in kennis gesteld door het taxatiebureau of de gemeente.

De afgelopen week is een inwoner van de gemeente Grave telefonisch benaderd door iemand die zich als taxateur uitgaf en een afspraak wilde maken voor een inpandige opname van de woning. Deze taxateur is zowel bij genoemd taxatiebureau als bij de gemeente Grave niet bekend. Vraag een taxateur dus altijd om zijn legitimatiebewijs. Een taxateur van Ingenieursbureau Oranjewoud beschikt altijd over een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs, ondertekend door de burgemeester van Grave. Daarnaast kunt u ook benaderd worden voor een inpandige opname van uw woning in het kader van de permanente marktanalyse. Het gaat in dergelijke gevallen om een eigen woz-taxateur van de gemeente Grave. Ook hij kan zich legitimeren met een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs.

Bij twijfel over de rechtsgeldigheid van het legitimatiebewijs kunt u contact opnemen met de heer B. Janssen van bureau Bedrijfsvoering en Financiën, tel. (0486) 477250. Ook voor algemene vragen over dit onderwerp kunt u bij hem terecht.