3e persbericht van woensdag 24 september 2003

Eindhoven 24-09-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt

Op de Michelangelolaan is woensdagochtend rond 10.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd door de beveiliging op heterdaad betrapt toen hij het slot van een fiets openbrak. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau waar hij de cel in is gegaan. Onderzocht wordt of de verdachte verantwoordelijk is voor meer fietsdiefstallen.

Eindhoven: Verdachte met harddrugs aangehouden

Op de Emmasingel is woensdag rond 17.40 uur een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de verdachte iets aan een andere man geven. Toen zij poolshoogte ging nemen rende één van de mannen hard weg. Bij de aangehouden verdachte werden 70 pillen, vermoedelijk XTC, aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen

Op de zolder van een woning aan de Vliegende Koffer heeft de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij bestaande uit 668 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De stroom werd illegaal afgetapt. De verdachte eigenaar van de kwekerij, een 28-jarige man uit Geldrop, meldde zich woensdagmiddag rond 16.10 uur op het politiebureau aan de Koning Arthurlaan. Hij werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtlaan is woensdag tussen 11.50 en 14.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 865 gecontroleerde voertuigen reden 55 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u, terwijl 50 maximaal is toegestaan.

Helmond: Bedreiging

Na een onderzoek in de omgeving is woensdagmiddag rond 15.00 uur op het Distelveld een 39-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De verdachte zou eerder die middag op de galerij van een flatgebouw aan het Distelveld een 50-jarige vrouw uit Houten hebben bedreigd met de dood. Het slachtoffer was in de woning van haar broer. Op de galerij stonden een aantal potjes drukinkt en wrijfletters van de broer. De 39-jarige vrouw wilde deze wegnemen. Ze werd echter betrapt door de vrouw uit Houten die zei dat ze de spullen terug moest leggen. Hierop werd de vrouw bedreigd met de dood. Uiteindelijk heeft het slachtoffer de spullen terug gekregen en is de vrouw samen met een man, die verder geen betrokkenheid heeft in deze zaak, vertrokken. De verdachte vrouw is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Hapert: Hond en rijzadels gestolen

In een schuur op een erf aan de Langrijt is tussen maandagmiddag en dinsdagochtend ingebroken. Een Engelse Bulldog werd meegenomen en verder werden drie rijzadels en een paardentuig meegenomen. De dader kwam binnen door de toegangsdeur open te maken.

Leende: Auto gestolen

Vanaf een parkeerplaats aan de Valkenswaardseweg is tussen maandag 12.00 uur en dinsdag 13.00 uur een grijze Mercedes Benz E220 met het kenteken 73-DN-LH gestolen.

Valkenswaard: Drie hennepkwekerijen aangetroffen

In twee woningen aan de Dommelseweg trof de politie woensdagmiddag drie hennepkwekerijen aan. In één woning werden in een bijbehorende garage 380 hennepplanten aangetroffen. In de andere woning werd op een slaapkamer een kwekerij met 165 planten aangetroffen en in een schuur die bij deze woning hoort werden nog eens 348 hennepplanten gevonden. Alle planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd bij allebei de panden illegaal afgetapt.